Elevii claselor I A și a III-a C ai Școlii Gimnaziale numărul 1 Modelu, coordonați de profesoarele de învăţământ primar Vasilica Dinu și Elena Florea au participat la proiectul de educaţie financiară „Școala de bani pe roți” care a urmărit să educe financiar copiii cu vârste între 7 și 14 ani prin ateliere interactive organizate într-un camion special adaptat, unde copiii au avut ocazia să treacă prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului cum să folosesească banii în economie.

„Școala de bani pe roți”este un proiect al BCR dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani și are ca scop dezvoltarea nivelului de educație financiară. Cei mici participă la ateliere interactive organizate într-un camion special amenajat și pot învăța reguli de bază pentru o mai bună gestionare a banilor.

În 2019, camionul inedit și colorat, numit FLIP, a fost prezent în opt orașe, Pitești, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Brașov, București și Eforie Sud, iar la atelierele de educație financiară au participat pentru peste 7.000 de copii.

“Ne bucură succesul pe care programul Școala de Bani îl înregistrează de la an la an. Credem că educația financiară este esențială în pregătirea unui copil pentru viață. Ne dorim ca cei mici să pornească în viață cu dreptul, ori acest lucru nu prea e posibil dacă nu au noțiuni financiare de bază și nu știu cum să-și gestioneze banii. Fie că vrem sau nu, modul în care luăm deciziile financiare ne influențează considerabil viața. Vrem, prin Școala de Bani pe Roți, să le oferim copiilor ocazia să pornească în viața lor financiară cu dreptul și să aibă o relație sănătoasă cu banii”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Școala de Bani pe Roți este o inițiativă care face parte din programul național Școala de Bani derulat de BCR, care își propune să le vorbească românilor de toate vârstele despre cum își pot îndeplini visurile prin administrarea cât mai eficientă a bugetului personal. Pornit în urmă cu 2 ani, programul reunește în prezent 310.000 de români, care au absolvit cursurile gratuite oferite de către BCR. Până acum, în 2019, 117.500 de cursanți ai Școlii de Bani au aflat cum să-și gestioneze mai bine bugetul personal și cum să ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corectă. Adulții sau tinerii interesați să participe la cursurile organizate de BCR pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro pentru a se înscrie la cursuri sau pot solicita acest lucru în sucursalele județene BCR.