Sâmbătă, 19 septembrie, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a fost prezent în județul Călărași, alături de candidata pentru președinția Consiliului Județean, Simona-Maria Vlădica, și de candidații pentru primării, pentru a se întâlni cu susținătorii.

Eugen Tomac s-a deplasat mai întâi în municipiul Oltenița, „un oraș sufocat de roșu, de o administrație care trăiește doar din minciună”, unde sunt reprezentanți la aceste alegeri pentru funcția de Primar de către Dumitru Pană. Liderul PMP a spus despre acesta din urmă că: „Domnul Dumitru Pană este cel mai pregătit, de altfel singurul capabil să ofere o nouă perspectivă municipiului”.

Apoi, președintele Partidului Mișcarea Populară a venit în municipiul Călărași, pe scena din Parcul Dumbrava, pentru a îl încuraja pe candidatul pentru funcția de primar, Liviu Coman. În discursul său, în care Tomac a pus accent pe transparentizarea administrației publice, a vorbit și despre referendumul de limitare a numărului de parlamentari la 300, încă netranspus în Constituție deși a trecut un deceniu la validarea lui.

„Unii oameni politici cred că totul se poate negocia, totul se poate aranja în birouri, în parcuri, în restaurante. Eu vă invit să vă luptați pentru șansa noastră cu toată forța! Suntem un altfel de partid și o să vă dau câteva argumente pentru a înțelege că nu totul în această viață se cumpără, se vinde și nu putem trăi în viața politică doar din trădări și aranjamente. Județul nu mai poate rămâne captiv! Aveți o șansă extraordinară pentru care merită să ne batem! Avem obligația să ne luptăm pentru fiecare vot pe care trebuie să îl aducem în coșul Partidului Mișcarea Populară în următoarele zile. Pe 27, îmi doresc foarte mult ca vocea noastră să fie auzită în Consiliul Județean, doamna președintă este cea care și-a asumat acest steag al luptei pentru președinția Consiliului Județean și domnul Coman la Primăria Municipiului Călărași. Instituțiile sunt obligate să își desfășoare activitatea în interesul public. Contractele semnate de instituțiile publice nu sunt secrete de stat, ele trebuie publicate în ziua în care sunt semnate. Suntem singurul partid care militează pentru acest obiectiv și deocamdată niciun partid nu și-a exprimat susținerea pentru această inițiativă. Nu doar contractele, și facturile trebuie publicate; atunci când nu ai nimic de ascuns, cetățenii trebuie să aibă acces la toate aceste informații! După alegerile locale vom intra imediat în campanie pentru alegerile parlamentare. O țară puternic afectate de coronavirus, cum este Italia, unde avem peste un milion și jumătate de români, va avea un referendum pe reducerea numărului de parlamentari. Așa a înțeles Italia să înceapă reforma internă. Noi, românii, am avut în urmă cu zece ani de zile un referendum la care au ieșit zece milioane de români, 96% dintre cei care au ieșit au spus: ‘Sunteți prea mulți, aproape de 500, vrem maximum 300!’. Ce-a făcut clasa politică timp de zece ani de zile? A ignorat complet acest rezultat! Singurul partid politic din România care a ajuns în parlament cu un proiect de lege în care a cerut reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 este Partidul Mișcarea Populară! Odată ajunși în Parlament, se leagă de scaune și nu mai vor să plece de acolo”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Simona-Maria Vlădica, propunerea PMP pentru președinția Consiliului Județean, a vorbit despre colegii candidați din județ: „Avem cei mai potriviți candidați, sunt aici cu noi! Sunt oameni serioși și mă bucur că am reușit să aducem lângă noi candidați serioși!”.

Liviu Coman, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Municipiului Călărași, a adresat un mesaj susținătorilor și alegătorilor: „Dragi călărășeni, îmi doresc să vă conving că pot aduna toate energiile bune pe care mi le veți transmite spre a reuși să scoatem din încremenire municipiul nostru. Poate nu am jucat impecabil rolul de candidat, fiind nou în politică, dar cu siguranță aș fi primarul potrivit. Mă gândesc la toți călărășenii, în oricare parte a orașului ar locui, dar și la cei plecați departe, pe care mi-i doresc reveniți aici. Toți avem nevoie de un oraș funcțional! Avem nevoie de o administrație politicoasă și eficientă!”.