Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA Călărași și-a prăznuit, pentru prima dată, hramul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul rezidentei centrului SERA, Cristina Curt, studentă în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă, secțiunea Artă Sacră, din cadrul Universității București, care a venit cu propunerea ca, din acest an, centrul în care a crescut și s-a format pentru viață, să fie sub ocrotirea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor.

La manifestarea religioasă au participat secretarul general al județului, Emil Mușat, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași: director executiv Gheorghe Drăgănică, directorul executiv adjunct pentru Protecția Drepturilor Copilului, Daniela Arbagic, directorul executiv adjunct pentru Protecția Drepturilor Persoanelor Adulte, Lavinia Grosu, șefi de centre, angajați și beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA.

Slujba de prăznuire a hramului Sfântului Stelian a fost oficiată de preotul Costin Avram, însoțit de un sobor de preoți. La finalul evenimentului, Cristina Curt a făcut o scurtă prezentare despre viața Sfântului Stelian, însoțită de imagini.