Sâmbătă, 29 februarie a.c., jandarmii călărășeni au asigurat măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce au participat la meciul de fotbal dintre echipele AFC Dunărea Călărași și FC Csikszereda Miercurea Ciuc, partidă desfăşurată pe Stadionul „Ion Comșa”, din municipiul Călărași, începând cu ora 11:00.

De asemenea, în aceeași zi, începând cu ora 16:00, jandarmii au fost prezenți la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu”, din municipiul Călărași, unde s-a disputat partida de futsal dintre echipele AFC Dunărea Călărași și CS United Galați.

Pentru ca toți participanții să fie în siguranță, echipajele de jandarmerie s-au aflat în zona imediată și apropiată locului de desfășurare a acestor manifestări sportive, cu scopul prevenirii apariţiei unor evenimente care pot afecta climatul de ordine şi siguranţă publică.

Jandarmii solicită suporterilor să se manifeste în spiritul fair-play-ului sportiv și să nu se implice în niciun fel de incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În aceste misiuni jandarmii au cooperat cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călărași și Poliția Locală Călărași.

 

Informații suplimentare pentru suporteri

 

Este interzisă introducerea în stadion de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.

Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Nu este permisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Participanţii la aceaste manifestări sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor, în apropierea şi în incinta arenelor sportive.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.