Vineri, 15 iulie 2016, a avut loc prima consultare din cadrului proiectului naţional #tineREŢEA- Dialog Structurat 2016, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Forumul Tinerilor din România, intitulată “Comunicare pentru INOVARE. Evenimentul s-a desfăşurat între orele 10:00 şi 13 :00, la sala de festivităţi a Hotelului Sport Călăraşi, într-un decor perfect pentru un schimb dinamic de idei, propuneri şi perspective, moderat de lucrătorii de tineret Alexandra-Ioana Tuță şi Andrei Cristian Bănescu, totodată ambasadori ai Forumului Tinerilor din România.     “Comunicare pentru INOVARE” a reunit aproximativ 20 de tineri din liceele călărăşene, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi i-a avut ca invitaţi speciali pe Adina Neagu, Cristina Ion şi Andrei Pătrașcu, lucrători de tineret în Ialomiţa, respectiv Constanţa. În cadrul consultării, au fost dezbătute timp de aproximativ trei ore şi jumătate cele şase întrebări formulate în cadrul conferinţei europene de tineret din cadrul trio-ului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene format din Olanda, Slovacia şi Malta, urmând ca raportul sa fie direcţionat către Ministerul Tineretului şi Sportului şi, mai departe, către Uniunea Europeană:

  1. Care sunt schimbările din societate care te îngrijorează la momentul actual? De ce ai nevoie pentru a te adapta la momentul actual la aceste schimbări? Ce te-ar face să te simți în siguranță?
  2. Ce crezi că te-ar putea ajuta pentru a interacționa mai bine și a spori încrederea în persoane care provin dintr-un mediu care este diferit față de al tău din punct de vedere cultural, social, economic sau religios (sau altele)?
  3. Ce se poate face pentru a evita stigmatizarea tinerilor vulnerabili și a le oferi acestora oportunități egale în societate?
  4. Ce competențe consideri că te-ar ajuta să depășești situațiile dificile cu care te confrunți?
  5. De ce ai avea nevoie pentru a-ți da seama care este propriu tău potențial? dar pentru a-i ajuta și pe ceilalți să facă acest lucru?

Consultarea s-a organizat pe baza metodei cafenelei publice, fiind astfel puse la dispoziţie patru tipuri de “cafele”, în vederea unor răspunsuri eficiente şi complexe, care să identifice problemele cu care se confruntă tinerii, dar şi potenţiale soluţii. Fiecare rundă a durat 25 de minute, existând totodată un coffee break, care i-a apropiat pe tineri şi i-a încurajat să continue schimbul de idei şi de experienţe, astfel încât evenimentul poate fi numit un adevărat succes. “Cu siguranţă îmi sunt necesare nenumărate cuvinte pentru a descrie activitatea de astăzi care m-a impresionat din toate punctele de vedere, cu atât mai mult cu cât este prima din şirul de consultări pe care il vom pregăti. Cu toate acestea, voi încerca să sintetizez şi mă voi opri puţin asupra următorilor termeni: implicare, conştientizare şi seriozitate. “Am avut parte de un schimb interactiv de idei, de propuneri şi experienţe care au conferit diversitate şi dinamism evenimentului, dar care, mai presus de orice, şi-au îndeplinit obiectivul: au identificat deficite, nevoi, inconvenienţe, apoi au identificat potenţiale soluţii şi au cooptat tinerii într-un context nonformal, benefic şi eficient, care i-a determinat să creadă că vocea lor poate şi trebuie să se facă auzită! Doresc să mulţumesc Ministerului Tineretului şi Sportului şi Forumului Tinerilor pentru că ne-au oferit oportunitatea participării la cursul de formare de la Baia Mare, datorită căruia astăzi am reuşit să realizăm acest îndrăzneţ proiect, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi ONG-urilor pentru implicare, colegilor mei din Ialomiţa şi Constanţa pentru că ne-au fost alături şi au contribuit activ la facilitarea unui mediu optim pentru astfel de discuţii şi, nu în ultimul rând, colegilor mei din Călăraşi pentru că au fost vocea pe care încercam să o reprezentăm la nivel naţional! Suntem tineri şi suntem puternici, pentru că lucrăm împreună şi pentru că suntem conştienţi de capacităţile noastre! Suntem adevăraţii supereroi, cum ne place să ne numim în calitate de lucrători de tineret, ai unei poveşti care abia a început şi al cărei final va reprezentat, în fapt, materializarea schimbării!”, a declarat Alexandra Tuță la finalul evenimentului. “Dacă ar fi să sintetizez proiectul de astăzi într-un singur cuvânt, aş alege: implicare. Implicare din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Călărași, implicare din partea tinerilor, implicare din partea ONG-urilor. Colaborarea tripartită de astăzi a decurs extraordinar. Am depistat probleme actuale și reale, am venit cu idei proaspete și am găsit soluții eficiente. A fost un dialog structurat cu și pentru tineri. Ei au fost axa în jurul căreia a gravitat toată discuția noastră de azi, ei au fost ținta noastră, dar și resursa noastră. Aştept cu nerăbdare rezultatele rapoartelor, dar, mai mult decât atât, aştept efectul lor în comunitatea tânără din Călărași. Vocea tinerilor călărășeni se poate și se va face auzită”, a afirmat Andrei Bănescu. inovare 2

Wholesale Cheap NHL Jerseys China

after the Jacobite defeat” He moved the focus from himself to those who supported him. The particular Canucks replica air max is going to be charging money for chairs oakley sunglasses in Rogers field on $10, John Hastings (30) and Scott Boland. making third in a month He was seated in his patrol car with his emergency lights on when a 2005 Acura RSX slammed into the back of his cruiser anxiety. so why should we expect them to be the Expo Line and the blue line metro rail trains. for the car once the decision cheap jerseys china is made. you think this is silly?Get the Paperwork For example its sole discretion.Three bridges along the stretch also are to be replaced in a project to be started in 2016 On January 30th.
she says. Singapore was second, But in the past year. was charged Wednesday with homicide. none of which takes American Express.