În data de 24 noiembrie 2017, în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale, s-a desfășurat, la Muzeul Municipal Călărași, un eveniment de excepție intitulat “Învață și dă mai departe!” la care au participat aproximativ 80 de elevi și profesori.

 

Evenimentul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călărași s-a derulat sub deviza “De la Erasmus la Erasmus+, o poveste de 30 de ani” și a avut ca scop sărbătorirea a 30 de ani de program Erasmus în Europa şi 20 de ani de program în România, promovând, în acelaşi timp, rezultatele unor proiecte semnificative implementate în ultimii cinci ani în județul Călărași. Au fost invitate să își prezinte rezultatele patru licee care s-au remarcat în implementarea proiectelor de tip Erasmus+ VET – Formarea Competențelor Profesionale: Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din municipiul Oltenița, Liceul Tehnologic “Duiliu Zamfirescu” din comuna Dragalina, Colegiul Național “Barbu Știrbei” din municipiul Călărași și Colegiul Agricol “Sandu Aldea” din municipiul Călărași.

Totodată, în urma efortului de promovare a unei culturi de dezvoltare a proiectelor educaționale de tip Erasmus în școlile din mediul rural, și-au prezentat rezultatele din domeniul implementării proiectelor Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Perișoru, Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Dichiseni și Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Fundeni.

Manifestarea a fost un prilej de schimb de experiență și bune practici între școlile fruntașe în domeniul scrierii și implementării de proiecte Erasmus+ în județul nostru, precum și o ocazie de impulsionare a colectivelor care nu au derulat astfel de proiecte în școlile lor.