În perioda 10 ianuarie, ora 23:00- 11 ianuarie 2017, ora 15:00, va intra în vigoare o atenţionare cu cod portocaliu de viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează şi judeţul Călăraşi.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi sfătuieşte cetăţenii să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu îşi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip).
De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional. Totodată, trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.
Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiţii, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.
Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.
Participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.