Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, va organiza joi, 29 noiembrie, începând cu ora 13:00, la sediul din strada Progresul, vernisajul expoziţiei „1914 – 1918. Drumul spre unire”. Acest eveniment este dedicat Centenarului Marii Uniri.

„La 1 Decembrie vom sărbători unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră naţională: împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire din 1918. În spiritul acestei sublime pagini de viaţă a neamului nostru, Muzeul Dunării de Jos a organizat, pe tot parcursul anului, activităţi care au scos în evidenţă patriotismul şi mândria identităţii naţionale, punând accent pe conştientizarea importanţei actului Unirii, dar şi pe jertfa de secole a eroilor care şi-au dat viaţa pentru realizarea unui vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor. Proiectul ‘1914 – 1918. Drumul spre unire’ îşi propune să prezinte prin intermediul unor soluţii noi, adaptate cerinţelor muzeale, parcursul istoric, la care au contribuit şi călărășenii, ce pornește de la anii neutralității și până la Declaraţia de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918”, a transmis Muzeul Dunării de Jos.

Expoziția prezintă numeroase obiecte de epocă, fotografii și documente semnificative legate de realizarea Marii Uniri. Organizată de Muzeul Dunării de Jos, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, expoziţia va putea fi vizitată până în luna februarie a anului viitor, zilnic, între orele 09:00 şi 17:00.