Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi continuă activităţile de promovare a profesiei de poliţist, în cadrul unei acţiuni comune la Bibiloteca Judeţeană „Alexandru Obobescu” din Călăraşi.

Poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de resurse   umane din cadrul IPJ Călăraşi derulează în continuare acţiuni în cadrul campaniei „Şi TU poţi deveni POLIŢIST”. Campania are ca scop promovarea în rândul elevilor de liceu a meseriei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

În contextul activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române – 25 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului Resurse Umane şi Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit ieri, 22 martie a.c., cu elevii de liceu, la o expoziţie de carte organizată la Bibiloteca Judeţeană „Alexandru Obobescu” din Călăraşi.

Pentru familiarizarea elevilor cu specificul activităţii de poliţie, poliţiştii au proiectat un film şi au răspuns întrebărilor acestora cu privire la condiţiile de admitere în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Astfel de activităţi sunt în plină desfăşurare la nivelul tuturor liceelor din judeţ, astfel încât o carieră în poliţie să constituie pentru tineri o alternativă demnă de luat în calcul pentru viitorul lor.