Muzeul Municipal Călăraşi va găzdui expoziţia „De Sărbătoare”, în perioada 18 aprilie – 12 mai 2019. Aceasta este închinată celei mai mari sărbători religioase a primăverii, Paştele. În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea viziona icoane, obiecte de cult şi veşminte preoţeşti.

Expoziția a fost realizată prin colaborarea Primăriei Municipiului Călărași, a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a Protopopiatului Călărași și a Muzeului Municipal.

„Unele dintre obiecte sunt expuse pentru prima dată în afara spațiului clerical, motiv pentru care vă invităm să vizitați expoziția în perioada 18 aprilie – 12 mai 2019. Vă așteptăm. Paștele este o sărbătoare religioasă anuală de primăvară cu semnificații diferite, întâlnită în creștinism și iudaism. Unele obiceiuri de Paști se regăsesc, cu semnificație diferită, în antichitatea anterioară religiilor biblice, atingând astăzi o mare diversitate culturală, în funcție de particularitățile religiei adoptate”, au transmis reprezentanţii Muzeului Municipal Călăraşi.