În săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii desfăşoară o serie de activităţi cu elevii, menite să contribuie la pregătirea antivictimală a copiilor şi la consolidarea parteneriatului poliţie – comunitate.

Acţiunile planificate a fi derulate în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” au continuat cu organizarea şi găzduirea, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, a unei expoziţii de materiale realizate de preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit „Ţara Copilăriei” din municipiul Călăraşi. Imaginaţia copiilor a fost transpusă în multiple desene pe planşe şi coşuleţe cu ouă, cu flori şi peisaje, decorate cu diferite modele populare, toate sub titlul expoziţiei „Iată! Vine iepuraşul!”. Creaţiile lor au fost apreciate de poliţiştii care le-au oferit diplome.

Activităţile creative vor continua cu organizarea de ateliere de lucru, la Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România (ASCHF-R) – Filiala Călăraşi, unde poliţiştii de prevenire, de ordine publică şi poliţie rutieră îi vor ajuta pe tineri să realizeze brăţări din piele cu inserarea de mesaje preventive şi le vor prezenta un echipaj rutier. Pentru realizarea unui album foto, poliţiştii le vor oferi copiilor în dar fotografiile efectuate împreună la o acţiune anterioară.