În dimineața zilei de joi, 20 februarie, filiala din Călărași a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din (USAMV) București le-a prezentat liceenilor prezenți oferta de studii și o parte dintre proiectele studenților din anii III și IV. Evenimentul a avut loc la sediul facultății, de la etajul întâi al Colegiului Agricol „Sandu Aldea”.

În cadrul prezentării, studenții au expus proiecte personale în ceea ce privește culturi de plante, produse agro-alimentare, protecția mediului și afaceri în agricultură. Acestea au fost admirate și degustate și de către primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, cât și de către inspectorul școlar general, Camelia Croitoru.

Daniela Crețu, directorul facultății, a adresat o chemare liceenilor interesați de studii superioare în domeniul agriculturii: „Bine ați venit la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, facultate de stat acreditată, cu recunoaștere internațională! Facultatea noastră aparține Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și avem deja 21 de ani de funcționare în Călărași. Absolvenții noștri sunt persoane cu care ne mândrim, au funcții importante atât în comunitate, la nivelul instituțiilor de stat, cât și prin prisma afacerilor pe care le gestionează. Ne-am înființat în urmă cu 21 de ani, până în anul 2005 am funcționat cu titulatura de Colegiul Universitar Agricol, care avea o durată de trei ani. (…) Începând cu anul 2005 ne-am transformat în facultate, iar specializarea este de Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole. În cadrul facultății se studiază atât discipline cu caracter tehnologic, cât și discipline economic. (…) Studiem două limbi străine, engleza de afaceri și limba spaniolă. Noi, în incinta Colegiului Agricol avem două amfiteatre și tot etajul 1. (…) În afară de activitatea didactică, studenții noștri sunt implicați și în activitatea de cercetare”.

Pentru anul universitar 2020 – 2021, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală are disponibile 100 de locuri, dintre care 35 finanțate de la bugetul de stat și 65 cu taxă. Această taxă este în valoare de 3.200 de lei, care poate fi plătită în trei tranșe. Calendarul de înscrieri începe cu depunerea dosarelor între 6 și 24 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie afișate rezultatele inițiale. Între 28 și 31 iulie sunt înmatriculați studenții și se încasează prima rată de bani în cazul studenților admiși pe locurile cu taxă. Pe 3 august sunt afișate rezultatele finale.