Stagiunea de spectacole „Toamna culturală”, organizată de Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, instituție finanțată de Consiliul Județean Călărași, continuă sâmbătă, 19 octombrie, cu piesa de teatru „Mă tot duc…”, ce reprezintă o adaptare liberă după marele dramaturg şi poet englez William Shakespeare, de Marc Dore, şi ce îi are în distribuţie pe marii actori Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu. Evenimentul teatral va avea loc la ora 18:00, în sala de spectacole „Barbu Știrbei” a CJCC Călărași. Preţul unui bilet în sală este 50 de lei, iar cel la balcon este 40 de lei.

 

 

Scurt sinopsis

 

„Mă tot duc…” este un experiment încântător de teatru original. Într-un spațiu scenic simplu, lipsit de orice obiect, îmbrăcat în negru, vom întâlni un cuplu care încearcă să-și rezolve neînțelegerile intimităților, abordând masca unor clovni ce sunt într-un amuzant, dar și dramatic emoționant conflict. Cu finețe și poezie este astfel tratat un conflict al existenței unui cuplu în pragul destrămării. Comedia explozivă a unor situații stârnește râsul, ce încremenește când cei doi renunță pentru câteva secunde la nasul cel roșu al clovnului ce le maschează suferința. Greu de găsit sunt cuvintele de prețuire care să poată defini superbele evoluții ale Oanei Pellea și Mihai Gruia Sandu.

Un spectacol al contradicţiilor, al contorsionărilor şi al mutilărilor din noi înşine, care pendulează între absurd şi poezie, între candoare şi tristeţe. O perdea de lacrimi îi învăluie ochii peste o albă singurătate. Oana Pellea rămâne una dintre cele mai expresive actriţe pe care le avem.