Consiliul Judeţean Călăraşi a organizat, pentru al şaselea an, Festivalul Dunării Călărăşene. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 septembrie, în Parcul Dumbrava.

 

În data de 14 septembrie 2019, începând cu ora 10:00, călărăşenii au fost aşteptaţi în Parcul Dumbrava pentru a participa la a VI-a edţie a Festivalului Dunării Călărăşene. În programul evenimentului au fost cuprinse: degustări de preparate culinare pe bază de peşte; concurs de desene „Dunărea călărăşeană prin ochi de copil”; un atelier nutriţional, denumit „Alimentaţia copilului sănătos”, şi în care s-a vorbit şi despre importanţa consumului de peşte, fructe, legume proaspete, precum şi necesitatea practicării sportului în aer liber; atelier de îndeletniciri pescăreşti pentru descoperirea tainelor pescuitului, poveşti pescăreşti; momente artistice susţinute de formaţii locale de dans popular, recitaluri ale interpreţilor călărăşeni.

Festivalul Dunării Călărăşene este organizat pentru asigurarea sustenabilității proiectului „Valorificarea şi conservarea traditiilor pescăreşti pe malul Dunării Călărăşene”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit 2007 – 2013 prin Programul Operational pentru Pescuit, Axa Prioritară 4, Măsura 2.1.2. Conservarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural şi natural prin susţinerea activităţilor economice alternative pentru creşterea atractivităţii zonei.

Obiectul proiectului constă în promovarea activităţilor şi oportunităţilor de turism în zona Dunării Călărăşene, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Călăraşi.