Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi, susținut de Consiliul Județean, va organiza, în perioada 11 – 15 august, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „Hora Mare”.

Evenimentul de folcloric se desfășoară sub egida Consiliului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Timp de cinci zile, călărășenii se vor bucura de participarea la festival a ansamblurilor folclorice din mai multe țări și din România. Colectivele artistice care vor evolua pe scena festivalului au pregătit spectacole de înaltă ținută artistică, evidențiind astfel obiceiuri și tradiții, fiecare ansamblu punându-și în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular, reprezentatând țara de proveniență. Seara de duminică se anunță una specială, printr-un spectacol extraordinar pus în scenă de ansamblurile folclorice românești, întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri.