În perioada 22 martie – 15 aprilie, muncipiul Călăraşi a fost gazda Festivalului Internaţional de Poezie „Zilele Nichita Stănescu”, ediţia a XII-a. Evenimentul a făcut parte din calendarul activităților dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Acest festival s-a desfăşurat la inițiativa Primăriei Municipiului Călărași, în parteneriat cu Asociația Culturală Apollon România și Muzeul Municipal Călărași.

Festivalul a fost structurat în două etape. Prima etapă s-a desfășurat în data de 22 martie 2018, la sediul Muzeului Municipal Călărași. În cadrul acestei etape a fost lansat concursul, a fost deschisă o expoziție de artă plastică și a avut loc spectacolul de muzică și poezie „Nichita Stănescu aduce Basarabia și Bucovina acasă”. Spectacolul a fost prezentat de președintele Asociației Apollon, scriitorul George Călin – ambasador cultural Convenția ONU Geneva.

Cea de-a două etapă a constat într-un concurs care a curpins patru secțiuni. Acestea au fost: creaţie literară – poezie pentru elevi, grafică pentru elevi „Vis cu Nichita”, „Viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu”, recitare din creaţia poetului Nichita Stănescu.

La acest festival internaţional au participat elevi și cadre didactice din instituțiile de învățământ călărășene, iar jurizarea s-a realizat de către oameni de cultură din țară și din străinătate.

Joi, 12 aprilie, s-au încheiat concursurile demarate la finalul lunii martie în cadrul Festivalului Internațional de Poezie „Zilele Nichita Stănescu”.

Câştigătorii din cadrul a trei secțiuni ale festivalului, şi anume grafică, recitare și test scris despre viața și opera lui Nichita Stănescu, au fost: Camelia Tudor – secțiunea grafică; Claudiu Ștefan, Nicoleta Silvia Constantin, Alexandra Anghel, Lavinia Tudor, Andrei Fabian Matache, Marina Mușat – secțiunea recitare; Adriana Nicoleta Voicu, Maria Alexandra Deacu, Mihaela Maria State, Victoria Nicoleta Lambelea, Teodora Tonciu – test scris despre viața și opera lui Nichita Stănescu. Câștigătorii au fost premiați cu pachete de cărți oferite de Editura Apollon.