Astăzi, 8 noiembrie, începe Festivalul Național de Teatru Ștefan Bănică”, ediția a XVI-a. Acesta este organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași şi se va derula timp de trei zile, până la data de 10 noiembrie 2018 inclusiv.

Pe scena sălii „Barbu Știrbei” a CJCC vor evolua trupe de teatru din Panciu, Constanța, Lugoj și trupele proprii ale Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, respectiv „Aurel Elefterescu” și „Trepte”. Pe tot parcursul festivalului de teatru, intrarea este liberă.

 

Programul Festivalului Național de Teatru Ștefan Bănică”

 

Joi, 8 noiembrie, la ora 16:00, trupa de teatru Protha Panciu va susţine spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, de Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfirloagă, iar la ora 18:30, trupa Facultății de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa va juca piesa de teatru „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de Ken Kesey, scenariul aparţinând lui Marius Oltean, iar regia Danielei Vitcu.

Vineri, 9 noiembrie, la ora 10:00, actorii Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj vor urca pe scena călărăşeană cu piesa „Pinocchio”, de Carlo Collodi, un spectacol de Dan Mirea, la ora 16:00, trupa de teatru a CJCC Călăraşi, „Aurel Elefterescu”, va juca piesa „Animale”, după o idee de Edward Albee, în regia lui Alex Vlad, iar la ora 18:30, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj va desfăşura spectacolul „Balul”, de William Shakespeare, în regia lui Sorin Misiriantu.

Sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 10:30, vor fi organizate ateliere teatrale, susţinute de profesor universitar doctor Daniela Vitcu, asistent universitar Ionuț Dulgheriu; la ora 12:00, trupa „Giganții” a Școlii Gimnaziale nr. 1 din Cuza Vodă va pune în scenă piesa de teatru „Sabia Creștinătății”, de Elena Dinu Gavrilă, un spectacol de Niculina Comănescu; iar la ora 17:00, trupa „Trepte” va juca piesa „Eu când vreau să fluier, fluier”, adaptare după Andreea Vălean, un spectacol de Ștefan Nițu.