Filialele Crucii Roșii Române din întreaga țară și-au intensificat activitatea desfășurată în mod constant în beneficiul celor mai vulnerabile persoane. Serviciile oferite de către voluntari sunt dintre cele mai diverse: îngrijiri la domiciliu, primul ajutor, transport asistat cu ambulanța, oferirea de hrană caldă pentru persoanele izolate în centrele sociale, asistența persoanelor fără adăpost, sprijinirea unităților medicale cu materiale igienico-sanitare, echipamente de protecție, suport psihologic și social, precum și oferirea de ajutoare constând în pachete alimentare și igienice persoanelor aflate în nevoi.

Astfel, peste 11.600 de pachete cu alimente, mai bine de 109.000 de litri de apă și răcoritoare și aproximativ 62.000 de produse igienice au fost transportate de către voluntarii Crucii Roșii Române la persoanele vulnerabile, la centrele de carantină, familii izolate sau la unități sanitare din întreaga țară.

De asemenea, zilnic, voluntarii Crucii Roșii Române monitorizează, prin telefon, persoanele în vârstă, izolate la domiciliu. Până în prezent, 4.335 de beneficiari au solicitat sprijinul Crucii Roșii.