În cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 31 ianuarie, senatorul Răducu Filipescu a reluat discuția despre viitoarele alegeri locale și eventualele alegeri parlamentare anticipate. Fără să vină cu informații noi, acesta a reamintit că Guvernul este avantajat și de alegerea primarilor în două tururi, și de alegerile anticipate, în funcție de care dintre acestea se vor întâmpla. „Întrebarea dacă trece sau nu trece (n.r. – moțiunea de cenzură împotriva guvernului), e greu de spus. În momentul în care trece, imaginea oricum e șifonată: a căzut guvernul liberal, a rezistat două luni, trei luni de zile, în același timp e un pas către alegerile anticipate pe care ni le dorim”, a susţinut senatorul.

Filipescu spune că PNL este pregătit pentru alegeri și că este foarte posibil ca Daniel-Ștefan Drăgulin să candideze pentru un nou mandat de primar, însă sondajele se vor finaliza abia în luna martie, moment în care se va ști cu siguranță cu cine vor veni pentru această poziție.

Discuția s-a întors, într-un mod previzibil, către Vasile Iliuță, actualul președinte al Consiliului Județean.

„Ținând cont că Iliuță pleacă de la minus două mii de voturi, pleacă de sub nivelul mării, e greu să ajungă la nivelul mării, să ia aer (…) s-ar putea să nu aibă nicio șansă (de a candida împotriva PNL, n.r.). Din punctul meu de vedere, Vasile Iliuță la Călărași este o persoană mai incomodă și mai greu de bătut, dar asta nu înseamnă că nu va fi bătut. Din punctul meu de vedere va fi bătut pe unde va candida”, a adăugat parlamentarul.

Senatorul a mai spus că tot ce a făcut Iliuță constă în hârtii. Filipescu a încheiat această temă pe un ton amuzant: „Iliuță poate reveni în PNL doar dacă schimbăm statutul. Nu schimbăm statutul pentru Iliuță”.