Vineri, 31 ianuarie, senatorul Răducu Filipescu a vorbit despre propunerea Ministrului Sănătății, Victor Costache, de liberalizare a programelor de sănătate, spunând că faptul că spitalele private și cele de stat vor concura pentru aceiași bani plătiți de oameni prin intermediul asigurărilor vor crește condițiile pe care le oferă acestea din urmă.

Filipescu spune că ministrul Costache arată că se poate face reformă în țară: „Eu, Stat, îți dau ție 2.000 de lei ca să te cauți de boala X. La privat te costă 3000. Și atunci eu nu dau 3000 la privat, dau 2.000 pe care mi-i dă statul, 1000 îi scot din buzunar și mă duc la privat”.

Răducu Filipescu spune că spitalele de stat nu își tratează pacienții într-un mod corespunzător.

„Și spitatele de stat trebuie să se gândească: ‘Dacă noi tratăm oamenii cum îi tratăm, prost, le dăm să mănânce zeamă chioară…’”, a afirmat senatorul.

Parlamentarul a povestit și despre dificultățile cu care a avut de-a face în interacțiunile sale cu spitalele de stat.

„Mama a fost bolnavă și m-am dus la un spital de stat, trebuia să fac o analiză. (…) Să te duci la ușa unui doctor cu o femeie de 87 de ani și n-ai un scaun s-o așezi. Să stea femeia aia două – trei ore în picioare, poate să ajungă în cabinet leșinată”, a menţionat Filipescu.

Senatorul Răducu Filipescu a ținut să își laude colegul de partid pentru reforma propusă și pentru faptul că acesta continuă să opereze fără a fi remunerat.