Partidul Național Liberal pregătește o moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD, dar data la care aceasta va fi depusă nu a fost încă decisă. Senatorul liberal Răducu Filipescu spune că PNL va depune moțiunea de cenzură în momentul în care va exista convingerea solidă că aceasta are sorți de izbândă. În actualul context politic, Filipescu crede că șansele moțiunii de cenzură sunt undeva pe la 30%.

Parlamentarul liberal arată că este nevoie de o colaborare strânsă cu celelalte formațiuni politice pentru ca moțiunea de cenzură să aibă șanse de a dărâma Guvernul. Filipescu recunoaște că este nevoie de voturi chiar de la PSD.

„Avem nevoie de voturi de la PSD. Iar aceste voturi sunt extrem de fluide, pentru că psd-iștii spun că votează doar dacă premierul va fi de la PSD. Îi dăm jos, și schimbăm o doamnă, vai de mama ei, cu un domn vai de mama lui? Adică, ce am făcut?!”, a declarat senatorul.

Răducu Filipescu mărturisește că în această situație politică, soluția este un guvern de uniune națională, fără Partidul Social Democrat. Liderul liberal mai spune că este nevoie ca PNL să se pună de acord cu celelalte partide de dreapta pentru o colaborare eficientă.

Deși din punct de vedere politic, continuarea guvernării PSD ar demonstra electoratului incompetența acestui partid, Filipescu crede că înlăturarea de la putere a acestei formațiuni, cât mai repede, este o datorie față de națiunea română.

Provocat de jurnaliști să comenteze un eventual sprijin pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinția României, senatorul Filipescu a exclus orice posibilitate în acest sens.

„În momentul în care PNL i-ar propune lui Tăriceanu susținerea pentru președinție, PNL ar ajunge de la 25 – 26% la 15%. Nu rezolvăm nimic”, a explicat parlamentarul.