PNL şi USR au depus Moțiunea de Cenzură: “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

“Liviu Dragnea şi PSD au minţit în campanie şi au propus românilor un program de guvernare nerealizabil. În luna iunie şi-au dărâmat propriul guvern, au schimbat fără consultare programul de guvernare şi menţin ţara într-o stare de tensiune continuă. Au provocat un haos generalizat în toate domeniile vitale – justiţie, la sănătate și educație, la fiscalitate sau administraţie. Astăzi, Mihai Tudose, Liviu Dragnea și camarila din jurul lor au devenit un pericol real pentru oamenii activi din această țară. Sunt în război cu cei care muncesc, cu cei care produc şi sunt dispuşi să sacrifice viitorul copiilor tăi pentru a-şi salva prezentul lor. 

Efectele Guvernării PSD:

  • România este ultima ţară din UE în topul investiţiilor în resursa umană, dar PSD vrea să fim prima ţară care lasă plata contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate exclusiv în sarcina angajatului.
  • În România avem o paritate de 9 pensionari la 10 angajaţi, un deficit la bugetul de pensii de 4,5 miliarde de euro, dar PSD vrea micşorarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii şi chiar naţionalizarea acestuia. 
  • În România natalitatea scade de 27 de ani, dar PSD a plafonat indemnizaţia pentru creşterea copiilor.
  • România ocupă locul 5 în Europa la producţia de petrol şi gaze, dar PSD vrea să plătim cea mai scumpă benzină. Prețurile la carburanți au crescut cu 12% din august până în noiembrie. Prețul la gaze urmează să crească cu 6%.
  • Inflația a crescut de 13 ori față de începutul anului.
  • Avem cel mai scump euro din istorie, 4,64 Lei/Euro, faţă de nivelul de 4,46 Lei/Euro promis în campanie.
  • Indicele ROBOR s-a dublat de la începutul anului şi ratele pentru un credit ‘Prima casă’ au crescut în medie cu 160 de lei.
  • PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni. – FĂRĂ SĂ FIE CRIZĂ ECONOMICĂ.

Ce câştigi dacă demitem acest guvern?

Echilibru.

Vom stopa haosul fiscal.

Vom abroga ordonanţele de urgenţă care au produs acest haos.

Vom reda încrederea investitorilor.

Vom opri atacurile la independenţa Justiţiei.

Vom reveni la separaţia puterilor în stat”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Senatorul George Răducu Filipescu a declarat în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută: „O să susţinem această moţiune. Sunt câteva acţiuni pe care vrem să le facem la nivel local şi la nivel naţional. Facem un miting şi un lanţ uman în ziua în care se va vota moţiunea de cenzură. E principala preocupare pe care o are la această oră Partidul Naţional Liberal şi bineînţeles interesul să cadă Guvernul. Moţiunea are două faze. Se citeşte într-o zi şi se votează la interval de 1-5 zile. În ziua în care se va citi moţiunea, vom face acţiuni la nivelul fiecărui judeţ, iar în ziua în care se va vota moţiunea va fi lanţul uman în jurul Parlamentului. Ideea este că trebuie să încercăm să împiedicăm aceste modificări la fiscalitate care aduc extraordinar de multe probleme tuturor, şi patronilor şi salariaţilor, dar în acelaşi timp cei mai loviţi practic de aceste măsuri sunt primarii de oraşe”.