Senatorul PNL Călăraşi Răducu George Filipescu a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre conflictul cu preşedintele Consiluilui Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.

„Să spunem că ar putea să existe un război rece. Nu există niciun război pentru că eu cu Iliuţă nu mai avem niciun fel de contact de luni şi luni de zile. Ne-am mai văzut la câte un şpriţ când a mai venit Orban pe la Călăraşi. Eu nu am un război cu Iliuţă, eu am un război cu comportamentul lui Iliuţă. Cu modul lui de a privi lucrurile. Să fii membru PNL şi să omori PNL-ul din interior, mie mi se pare că nu este normal. Dai liberalii la o parte şi pui pesedişti. Eu înţeleg că eşti îndrăgostit de pesediste, da’ până la urmă mai las-o încolo şi mai îndrăgosteşte-te şi de ai tăi. Până la urmă, a ajuns acolo nu pentru că l-a votat PSD-ul, ci că l-au votat PNL-ul şi oamenii care au votat această siglă. Fie că îţi place, fie că nu îţi place, treaba lui. Dar nu am un război direct cu Iliuţă. M-aţi văzut pe mine că am ieşit în presă să spun că Iliuţă a făcut, că Iliuţă e, că Iliuţă nu e? E comportamentul lui şi încet, încet lucrurile astea se vor aduna. Într-o bună zi o să dea socoteală pentru ele? Ce pot să fac eu? Să îl schimb eu pe Iliuţă acum? Are şi el 50 de ani mâine – poimâine. Ăsta este nivelul la care crede el că trebuie să joace, acolo joacă. Joacă într-o ligă inferioară. Asta-i treaba. Ţine foarte mult de ataşamentul faţă de partid. Ţine foarte mult de istoria ta în acel partid. L-am dojenit şi a tăcut. Dar nu este important ce am spus eu şi ce a spus el. Important este că el nu simte nimic pentru partidul ăsta Naţional Liberal. Nu are niciun simţământ. Nu ştiu dacă o fi iubit Partidul Conservator, nu ştiu dacă o fi iubit Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Liberal sigur nu-l iubeşte, cred că are o mare dragoste pentru crucea roşie”, a declarat Filipescu.

Întrebat despre cum a ieşit preşedinte de Consiliu Judeţean Vasile Iliuţă, senatorul a răspuns: „A ieşit pentru că a fost propus, considerând că va fi un liberal autentic. Au mai fost şi alte propuneri, însă lumea l-a ales pe Iliuţă, iar acum lumea joacă meciul cu Iliuţă”.

 „E complicat să găseşti o comunicare cu Iliuţă, pentru că astăzi vorbeşti ceva, mâine-i altceva”

Dacă va face ceva în privinţa lui Vasile Iliuţă, Filipescu a precizat: „Fiecare pasăre pe limba ei piere. E complicat să găseşti o comunicare cu Iliuţă, pentru că astăzi vorbeşti ceva, mâine-i altceva. Şi mâine-i foarte târziu, peste o oră poate să fie altceva. Are drumul lui care în mare parte nu coincide cu drumul PNL. În niciun caz nu se suprapun drumurile PNL cu comportamentul lui. Nu ştiu ce gândeşte. E complicat să îţi dai seama ce gândeşte. Dar în orice caz, eu spun că el nu este pe un drum bun pentru PNL. Există preşedinte de organizaţie. Există Biroul Permanent Executiv care trebuie să ia măsuri. Probabil că va veni şi ziua în care se vor lua măsuri”.

 „Persoanele bine pregătite nu au ce căuta în Consiliul Judeţean sub conducerea domnului Iliuţă”

Despre plecarea unor angajaţi din Consiliul Judeţean, senatorul PNL Călăraşi Răducu George Filipescu a declarat: „Persoanele bine pregătite sunt isteţe şi au personalitate, nu au ce căuta în Consiliul Judeţean sub conducerea domnului Iliuţă. Acolo trebuie să fie iezme, oameni prost pregătiţi care să nu facă altceva decât să execute ordine, fără să gândească. Asta este ideea. Faceţi comparaţie între cei care au plecat şi cei care au venit. Vedeţi şi voi cartea de vizită şi CV-ul fiecăruia şi dacă sunt comparabile…”.

„Daniel Ştefan nu poate fi înlocuit, după părerea mea, cu absolut nimeni, în momentul de faţă”

„Este enorm de mare pierderea. Pentru că Daniel Ştefan nu poate fi înlocuit, după părerea mea, cu absolut nimeni, în momentul de faţă. Pierderea asta se regăseşte şi în poziţiile pe care le au primarii care sunt extrem de supăraţi. Daniel Ştefan era principalul lor sprijin. Ei au pierdut acum un foarte important sprijin în Consiliul Judeţean. El şi un alt sprijin în Consiliul Judeţean este Mitică Tudone care ştia legislaţia din administraţie. Din punct de vedere juridic şi din punct de vedere, să zicem, tehnic – administrativ, sunt două pierderi enorme”, a mai spus senatorul PNL.

Orban l-a avertizat pe Iliuţă să lase liberalii în pace

Întrebat dacă are cunoştinţă dacă preşedintele Iliuţă a fost avertizat că va fi sancţionat dacă vor mai pleca şi alţi penelişti din Consiliul Judeţean, Filipescu a răspuns: „Da, a fost avertizat. În birou la domnul Drăgulin, a fost avertizat să lase liberalii în pace. Orban a spus să termine cu liberalii. Nu a ţinut cont nici de rugămintea lui Orban şi a mers mai departe. A fost o rugăminte, nu un ordin. Motivul este că cine gândeşte nu are ce să caute acolo. El trebuie să gândească pentru toată lumea, iar ceilalţi să execute. Ceea ce nu se poate. Am condus 12 ani Consiliul Judeţean. Este imposibil să conduci fără echipă, şi fără echipă bună. Oricine poate să îşi facă echipă. Timpul o să vorbească. O să înceapă să facă greşeli, vor face gafe. Vor veni gafele peste ei şi la un moment dat se vor opri”.

„Sunt oamenii lui Filipescu, afară!”.

Despre nemulţumirea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, Filipescu a spus că lucrurile sunt clare: „Nemulţumirea lui e clară, transmisă peste tot: „Sunt oamenii lui Filipescu, afară!”. „Să fie clar, între mine şi Iliuţă nu este niciun fel de conflict deschis. Să revenim şi să ieşim din această groapă de potenţial care înseamnă Vasile Iliuţă. Eu vă spun simplu şi clar, partidul merge înainte”, a conchis senatorul.