Flanco va continua și în anul școlar 2019 – 2020 să sprijine programul „Nouă ne pasă”, derulat de Fundația eMAG, prin care sunt organizate centre after-school în școlile din comunitățile rurale, cu scopul de a reduce abandonul școlar. Ca urmare a donațiilor generoase ale clienților din toată țara, retailerul a oferit suportul financiar necesar pentru dublarea numărului de centre din program și, prin urmare, a elevilor sprijiniți în parcurgerea completă a anilor de educație gimnazială și în promovarea examenului de Evaluare Națională. Astfel, pe 6 mai a început înscrierea școlilor care doresc să se alăture programului în următorul an, proces care se va derula până la data de 6 iunie 2019. Pentru această etapă a proiectului sunt vizate școli din județele Ilfov, Prahova, Neamț, Suceava, Constanța, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Teleorman.

„‘Nouă ne pasă’ a devenit pe parcursul celor trei ani de desfășurare un proiect de suflet pentru angajații noștri, care au reușit să transmită mesajul și să insufle entuziasmul lor și clienților, aceștia implicându-se în număr din ce în ce mai mare, de la un an la altul. Le mulțumim tuturor celor care ne trec pragul magazinelor în căutarea produselor și serviciilor care le fac viața mai ușoară și mai frumoasă și se gândesc să contribuie și la o viață mai bună pentru copiii din comunitățile rurale”, a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco.

Programul a debutat în anul școlar 2016 – 2017, iar în cel de-al treilea an școlar consecutiv în care Flanco l-a sprijinit, numărul donatorilor din magazinele retailerului a ajuns la aproximativ 100.000, în creștere cu 15% față de anul anterior, iar valoarea donațiilor a atins suma de 1.100.000 de lei, cu 10% mai mare comparativ cu 2017.

Pentru că și evaluarea din teren ne-a arătat că programul funcționează, continuăm să-i căutăm pe dascălii care doresc să le fie alături acestor copii și în afara orelor de curs. Obiectivul nostru pentru anul școlar 2019 – 2020 este ca încă 13 școli să beneficieze de program și să ajungem astfel, cu ajutorul Flanco, la un total de 25 de centre în toată țara”, a afirmatTudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

De-a lungul ultimilor trei ani, programul „Nouă ne pasă” a reușit să reducă rata de abandon școlar în comunitățile rurale incluse în proiect, iar peste 600 de elevi au obținut rezultate mai bune la clasă, au primit consiliere psihologică și vocațională și au beneficiat de o masă caldă și de rechizite. Fiecare centru primește o bursă anuală în valoare de 10.000 de euro, care acoperă cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor.

Pentru mai multe detalii privind condițiile de înscriere și derularea proiectului, accesați https://nouanepasa.ro/aplicatii/.