Dunărea Călăraşi va avea un adversar de top în faza optimilor de finală ale Cupei României la fotbal, ediţia naţională 2018 – 2019. „Galben – albaştrii” se vor duela cu FCSB, meciul fiind programat undeva între 29 octombrie şi 1 noiembrie.

După toate probabilităţile partida se va desfăşura în nocturnă, oficialii grupării din bulevardul Republicii anunţând că prima opţiune rămâne Călăraşiul. În acest sens se caută soluţii ca arena „Ion Comşa” să fie dotată cu instalaţie de nocturnă mobilă. „Soarta a decis ca echipa noastră să întâlnească în optimi puternica formaţie FCSB. Televiziunile vor solicita federaţiei ca partida să se desfăşoare în nocturnă. De aceea facem tot posibilul ca acest meci să se desfăşoare la Călăraşi şi în acest sens vom face demersurile necesare ca să închiriem o instalaţie de nocturnă mobilă. Va fi un efort considerabil, dar ne dorim să oferim suporterilor noştri posibilitatea să ne susţină aici, de acasă, de la Călăraşi”, a declarat preşedintele executiv al clubului AFC Dunărea Călăraşi, Florin Brişan.

În faza precedentă, a 16-imilor de finală, Dunărea Călăraşi, a învins la Slatina pe CSM cu scorul de 2 – 0, în vreme ce FCSB s-a impus la limită, scor 1 – 0, la Zlatna, în faţa Unirii Alba Iulia. Ultima oară când FCSB a câştigat trofeul s-a întâmplat în 2015. Echipa antrenată atunci de Constantin Gâlcă a câştigat cu scorul de 3 – 0 (goluri marcate de Adi Popa, în minutele 9 şi 53 şi Raul Rusescu, în minutul 48) finala disputată pe 31 mai, pe Arena Naţională cu Universitatea Cluj. În acel sezon, FCSB, care se numea Steaua, cucerea tripla: Campionat – Cupa României – Cupa Ligii.

Dunărea şi FCSB s-au întâlnit duminica trecută în campionat, la Voluntari, „roş – albaştrii” câştigând cu scorul 2 – 0.

(sursa: afcdunareacalarasi.ro)