Muzeul Municipal Călărași va începe, în data de 4 aprilie 2019, o serie de concerte reunite sub titlul „Folk la Muzeu”. Ideea a pornit de la călărășeanul Gilbert Ghicolescu, în urma unei discuții purtate cu profesorul Sorin Danciu.

 

Iubitorii de folk sunt așteptați la o seară specială în compania folkiștilor Mircea Bodolan, Gilbert Ghicolescu și Monica Mihaela Cojocaru, joi, 4 aprilie, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal Călăraşi.

Artist, actor, director de teatru și de centru cultural printre altele, Mircea Bodolan este unul dintre oamenii de renume din lumea muzicală românească, ce a scris cântece de referință ale genului folk. Melodiile ‘Rănitul dintre linii’, ‘Cântec de înstrăinare’ sau ‘Mătrăguna’, una dintre melodiile interzise în vremea comunistă, scrisă și interpretată cu har de Mircea Bodolan, vor rămâne mereu vii în inimile folkiştilor”, au transmis reprezentanţii Muzeului Municipal Călăraşi pe o reţea de socializare.

„Muzica folk, această stare de spirit, acest mod de viaţă, uneşte oameni ce simt şi percep altfel sensurile vieţii, nu doar cel existenţial, dar mai ales cele legate de spirit, filosofie, poezie. Alăturând şi coalizând energii date de caractere puternice, caractere ce au o reală scară a valorilor, poezia cântată, această simbioză denumită generic ‘muzică folk’ aduce în lumină puritatea, altruismul, dragostea, spiritul de sacrificiu, iubirea aproapelui, a neamului, a istoriei şi a gliei în care zac moşii şi strămoşii noştri. Căci ce-am fi noi, trăitorii de astăzi ai meleagurilor dintre Nistru, Tisa, Dunăre şi Marea Neagră, fără limbă, tradiţii, cultură şi jertfa înaintaşilor, decât nişte biete păpădii, puf spulberat şi risipit în cele patru zări de cea mai mică adiere de vant”, a transmis artistul Gilbert Ghicolescu.