În data de 9 noiembrie a.c., în sala de ședințe a Prefecturii Călăraşi, la solicitarea prefectului judeţului nostru, Marian Stoica, a avut loc o întâlnire între președinții filialelor județene ale partidelor politice din judeţ, la care au participat și cei doi subprefecți. În cadrul discuțiilor s-a făcut apel la importanța desfășurării unei campanii civilizate, decente, în care să nu existe atacuri la persoană și în care să se promoveze oferta electorală a partidelor.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Călăraşi, această ședință a fost una benefică, întrucât au fost dezbătute subiectele de interes în legătură cu modul de desfășurare a campaniei electorale și ziua alegerilor, dar și gestionarea situației create de infecțiile cu virusul SARS-Cov-2.

Prefectul Stoica a menţionat importanţa respectării prevederilor legale în vigoare cu referire la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu privire la desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c., punând accent pe măsurile specifice de reducere a răspândirii COVID-19 (purtarea măștii, păstrarea distanței fizice, igiena și dezinfectarea mâinilor).

Astfel, au fost create premisele înființării unui parteneriat între partidele politice și prefectură, colaborare benefică și necesară depășirii situației existente create de pandemia de COVID-19, printr-o comunicare mai bună între instituțiile statului și partidele politice. În urma acestor discuţii, a rezultat necesitatea unor întâlniri ulterioare în care să poată fi discutate toate probleme apărute.

Totodată, la şedință au mai participat: un reprezentant din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călărași, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, colonel Ionel Marcu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar şef de poliţie Ionuţ Emil Niţu, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călărași, locotenent colonel Adrian Păduraru, şi un reprezentant din partea Autorităţii Electorale Permanente Călărași. Au participat partidele: PNL, PPU, USR, PRO România, PRM, PER, ALDE şi Partida Romilor. Au lipsit de la această şedinţă PSD și PMP.