Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în data de 20 decembrie 2020, au fost desfășurate, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma acţiunilor efectuate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 155 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 16.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 445 de mijloace de transport și 1.715 persoane, dintre care 1.022 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 693 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Oamenii legii le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.