Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în data de 17 ianuarie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
În urma activităților desfășurate, în data de 17 ianuarie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 149 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 11.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 338 de mijloace de transport, 144 fiind mijloace de transport în comun și 1.479 de persoane, dintre care 307 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.172 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care dau dovadă de responsabilitate și respectă măsurile pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, înțelegând că doar printr-un efort comun vom putea reveni la normalitate”, au transmis oamenii legii.