Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului și Fundația Roma Education Fund România au organizat   Forumul primarilor, în cadrul proiectului educațional “Pe locuri, fiti gata, start! – creşterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi”. Forumul a avut loc la Școala Gimnazială cu clasele V-VIII, din comuna Gălbinași, judeţul Călăraşi, cu  începere de la ora 10:30, ieri, 28 februarie.

Evenimentul a reunit autorităţi publice locale din judeţul Călăraşi, implicate în realizarea proiectului, care are ca obiective crearea unui climat de încredere şi cooperare bazat pe principiul transparenţei şi al reciprocităţii.

La Gălbinași, proiectul „Pe locuri, fiți gata, start!” a inclus   lucrări de construcție și reamenajare la grădinița din localitate,   dotări cu echipamente, cărți, jucării și consumabile în valoare totală de aproximativ 60.000 de euro. Lucrările au fost încheiate, iar copiii, părinții și educatorii își desfășoară activitatea aici deja din luna octombrie a anului trecut.

Proiectul „Pe locuri, fiți gata, start! – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi” este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, RO25 – Combaterea sărăciei, printr-un grant din partea Norvegiei în valoare aproximativă de 2.800.000 de euro, și implementat de Fundația Roma Education Fund România împreună cu partenerii săi, Fundația Ruhama, Asociația Divers, Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului, Asociația Dreptate și Frăție, REF Ungaria, cu asistența tehnică a Băncii Mondiale.