Dunărea Călărași a întrerupt seria de zece victorii consecutive la Timișoara. Ripensia a reușit să-i smulgă Dunării, chiar de ziua lui Dan Alexa, două puncte după ce echipa de pe malul Borcei câștigase zece partide la rând în Liga a 2-a.

Dunărea Călăraşi a început bine meciul cu Ripensia Timişoara și ar fi putut să dea lovitura încă din minutul 3, atunci când Vali Alexandru a trimis cu capul din careul mic, dar balonul a fost prins în doi timpi de Rădulescu. În minutul 10 a venit și prima ocazie a Ripensiei la lovitura liberă a lui Zaluschi. Cezar Lungu a reușit să îndepărteze balonul trimis la vinclu. După primul sfert de oră a venit și singurul gol al meciului. Ndiaye Mediop a trimis balonul în plasa lui Cezar după ce portarul respinsese inițial o intervenție a lui Dimiter. Mediop a ajuns la zece goluri marcate în Liga a 2-a, la egalitate în topul golgeterilor cu Vali Alexandru de la Călărași. Până la pauză, meciul se tensionase. Timișorenii au fost lăsați în 10 de centralul Florin Andrei. Adrian Popa a primit al doilea galben după un fault, de această dată făcut la Kanda. Spre finalul primei părți, Șandru a avut o ocazie mare de a egala, dar șutul său trimis din careu a fost respins de portar.
În partea secundă a meciului, trupa lui Dan Alexa a controlat ostilitățile pe teren. Gazdele, în 10, au continuat să apere rezultatul de pe tabelă, dar elevii lui Dan Alexa s-au apropiat din ce în ce mai mult de poarta lui Rădulescu. Spre finalul partidei, Gaetan Missi Mezu a egalat pe tabela de marcaj, scor 1 – 1, și şi-a trecut în cont a treia reușită de când este la Călărași cu un șut frumos de la 20 de metri. Cristea a fost aproape să dea lovitura de grație în prelungiri, dar balonul său lonat de la 25 de metri a trecut razant pe lângă bara lui Rădulescu.
Dunărea Călăraşi a încheiat la egalitate meciul cu Ripensia Timişoara, scor 1 – 1, și se pregătește de vizita celor de la ASA Târgu Mureș, partidă ce contează pentru etapa a 15-a din data de 4 noiembrie 2017 de pe stadionul „Ion Comșa”.
Dan Alexa, antrenorul Dunării Călărași, a declarat, după meciul cu Ripensia Timişoara, că echipa locală a bătut un record de după Revoluție, Dunărea obținând zece victorii consecutive în campionat.
„Până la urmă este un punct important. Nu puteam să o ţinem la nesfârşit, oricum stabilisem un record după Revoluţie, cu zece victorii la rând. Era greu să ţinem, inevitabil apărea şi o sincopă. Puteam să şi pierdem azi, a avut Mezu aceea execuţie incredibilă. Cred că fără acea execuţie marcam foarte greu gol. Am presat, s-a jucat practic ca la handbal o repriză întreagă. Era normal, Ripensia juca în zece oameni. Ţin să felicit Ripensia pentru proiect. Este un proiect care cred că va valora în viitor”, a spus antrenorul Dunării.
După remiza cu Ripensia Timişoara, Dunărea Călăraşi a acumulat 32 de puncte şi a rămas pe locul doi, la un punct în spatele Hermannstadtului, care nu a putut câştiga nici ea la Piteşti. Etapa următoare, echipa călărăşeană va juca acasă cu ASA Târgu Mureş. (sursa: afcdunareacalarasi.ro)

Au evoluat echipele:
Ripensia Timișoara: I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, Stoi, Horcea, C. Toma – Laur. Tudor, Zaluschi (Mâncean 87), Ad. Ungureanu (Bobină 75) – Dumiter, Ndiaye
Rezerve: D. Munteanu – Bobină, Golda, Mânecan, Matiş, Codrean, Berivoiescu
Antrenor: Dan Suciu.
Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bg. Manole, Bg. Şandru, Bg. Vasile, Missi Mezu, Drăghiceanu (Danciu 55), Sil. Pană (Cristea 71), Cr. Puşcaş, Kanda, Val. Alexandru
Rezerve: Gab. Popa – Mesquita, Danciu, Val. Munteanu, Cr. Călin, Gassama, Tomozei
Antrenor: Dan Alexa.
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Marius Bălan (Dej) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti).

Rezultate, etapa a 14-a:
Sportul Snagov – ASU Politehnica Timişoara 1 – 0
Ştiinţa Miroslava – Pandurii Târgu Jiu 1 – 1
Foresta Suceava – UTA Arad 2 – 3
Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 2 – 1
Metaloglobus Bucureşti – Academica Clinceni 0 – 0
ASA Târgu Mureş – CS Afumaţi 0 – 1
Dacia Unirea Brăila – CS Baloteşti 2 – 2
Ripensia Timişoara – Dunărea Călăraşi 1 – 1
FC Argeş – AFC Hermannstadt 0 – 0
Chindia Târgovişte – CS Mioveni 3 – 0

Etapa a 15-a, sâmbătă, 4 noiembrie
Academica Clinceni – Sportul Snagov, ora 11:00
CS Mioveni – Metaloglobus Bucureşti, ora 11:00
CS Baloteşti – FC Argeş, ora 11:00
CS Afumaţi – Dacia Unirea Brăila, ora 11:00
Olimpia Satu Mare – Ripensia Timişoara, ora 11:00
UTA Arad – Luceafărul Oradea, ora 11:00
Pandurii Târgu Jiu – Foresta Suceava, ora 11:00
Dunărea Călăraşi – ASA Târgu Mureş, ora 12:00
ASU Politehnica Timişoara – Ştiinţa Miroslava, ora 14:00
Etapa a 15-a, duminică, 5 noiembrie
AFC Hermannstadt – Chindia Târgovişte, ora 11:30

Clasament/Liga a 2-a
1. Dunărea Călăraşi 32 de puncte
2. AFC Hermannstadt 32
3. Chindia Târgovişte 27
4. CS Afumaţi 24
5. FC Academica Clinceni 23
6. ASA Târgu Mureş 22
7. CS Mioveni 22
8. ASU Poli Timişoara 20
9. Sportul Snagov 19
10. Ripensia Timişoara 18
11. FC Argeş 18
12. UTA Arad 17
13. Dacia Unirea Brăila 16
14. Pandurii Târgu Jiu 16
15. Metaloglobus Bucureşti 16
16. Olimpia Satu Mare 16
17. Ştiinţa Miroslava 12
18. CS Baloteşti 11
19. Luceafărul Oradea 10
20. Foresta Suceava 7