Dunărea a ajuns la şase victorii consecutive și a urcat pe locul 2, o poziție care duce spre Liga 1, chiar în ziua în care președintele clubului, Florin Brișan, și-a sărbătorit ziua de naștere. Dan Alexa a reușit în şase etape să formeze o echipă de top la Călărași.

Dunărea Călărași a devenit o candidată serioasă la promovare. Echipa lui Dan Alexa a demonstrat încă o dată faptul că se poate duela de la egal la egal cu formații de tradiție din fotbalul românesc. Călărășenii au învins Pandurii Târgu Jiu într-un meci spectaculos cu multe faze de poartă și peste nivelul actual al Ligii a 2-a. Dunărea lui Alexa a fost mai agresivă în joc, a reușit să revină pe tabelă și chiar a terminat partida cu o victorie importantă.
Duelul dintre cei doi foști rapidiști, Dan Alexa și Adrian Iencsi, s-a terminat cu victoria „chirurgului”.
Formaţia Pandurii Târgu Jiu este una bună, talentată şi agresivă. Călărășenii au reușit să rămână concentrați și după golul lui Gabriel Dodoi, din minutul 20. Bogdan Șandru, unul dintre cei mai remarcați jucători ai Dunării Călăraşi din acest meci, a reușit să egaleze în minutul 39. Până la pauză, Messi Mezu a căzut faultat în careul oaspeților și Vali Alexandru, zis şi „Il Gladiatore”, a dus Dunărea în avantaj, scor 2 – 1 (minutul 42).
La reluare, călărăşenii au fost mai impulsivi în joc. Bodo Kanda a făcut 3 – 1 în minutul 48 și a închis tabela. Formaţia Pandurii a terminat partida în corzi, fără să reziste fizic.
Dunărea Călăraşi a încheiat în schimb cu o reușită de invidiat care o propulsează direct pe locul 2, însă greul abia acum începe. Pentru a se menține pe acest loc, Dunărea are nevoie în continuare de puncte. Etapa viitoare urmează un alt duel interesant, la Timișoara, pe 30 septembrie.

Drăgulin: „Felicit băieții pentru victorie! La mulți ani, Florin Brișan!”

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ştefan Drăgulin, a fost prezent la partida câștigată de Dunărea chiar în ziua în care Florin Brișan, președintele clubului, a împlinit 50 de ani.
Un mare susținător al sportului rege la Călărași, edilul Daniel Drăgulin a ținut neapărat să vadă live meciul dintre Dunărea și Pandurii. Știind de importanța acestei partide cu miză, primarul a fost convins că echipa locală va obține o victorie importantă chiar în ziua în care s-au deschis manifestările de Zilele Municipiului Călărași, dar și în ziua în care președintele clubului, Florin Brișan, şi-a sărbătorit ziua de naștere.
Victoria Dunării Călăraşi venită la finalul meciului cu Pandurii Târgu Jiu (3 – 1) a fost „surpriza” zilei de 23 septembrie. Primarul Drăgulin a ținut să-i felicite pe jucători și s-a dus la vestiar pentru a le adresa câteva cuvinte de laudă.
„Vreau să vă spun că ne mândrim cu voi! Astăzi ați câștigat un meci important, o victorie mare. Vă asigur de susținerea noastră, a mea în primul rând, și vă felicit! Sunteți pe drumul cel bun! La cât mai multe reușite!”, le-a transmis primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, fotbaliştilor călărășeni.
La finalul discursului, edilul a cântat împreună cu antrenorii și jucătorii „Mulți ani trăiască!” președintelui Florin Brișan.
La începutul partidei de la Călăraşi, Florin Brișan a dat lovitura de start, iar colegii săi de la club i-au înmânat o minge și un tricou personalizat în culorile clubului Dunărea.
Au evoluat echipele:
Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bg. Manole, Bg. Şandru, Mardare – Preoteasa, Sil. Pană – Kanda, Drăghiceanu (Cr. Puşcaş 46’), Missi Mezu (Danciu 79’) – Val. Alexandru (Val. Munteanu 70’).
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Bg. Vasile, C. Cristea, Dincă.
Antrenor: Dan Alexa.
Pandurii Tg. Jiu: D. Popescu – Homei, D. Lung (cpt.), Turda, D. Drugă – Şut, Dănăricu, Cip. Rus (Durkovic 87’), Raiciu – Dodoi (M. Maxin 64’), Bujor (Şendroiu 72’).
Rezerve neutilizate: Ov. Jianu – Vodă, Celea, D. Pîrvulescu
Antrenor: Adrian Iencsi.

Rezultate, etapa a 9-a
FC Argeş – Sportul Snagov 1 – 0
Metaloglobus Bucureşti – ASA Târgu Mureş 4 – 0
Academica Clinceni – Ripensia Timişoara 2 – 1
CS Mioveni – Luceafărul Oradea 3 – 2
AFC Hermannstadt – Foresta Suceava 2 – 0
CS Baloteşti – Ştiinţa Miroslava 1 – 2
CS Afumaţi – ASU Politehnica Timişoara 2 – 1
Dunărea Călăraşi – Pandurii Târgu Jiu 3 – 1
Olimpia Satu Mare – UTA Arad 1 – 0
Chindia Târgovişte – Dacia Unirea Brăila 2 – 0


Etapa a 10-a, sâmbătă, 30 septembrie

Dacia Unirea Brăila – Metaloglobus, ora 11:00
FC Argeș- Chindia Târgoviște, ora 11:00
Foresta Suceava -Balotești, ora 11:00
Luceafărul Oradea – AFC Hermannstadt, ora 11:00
Miroslava – CS Afumaţi, ora 11:00
Pandurii Târgu Jiu – Satu Mare, ora 11:00
Ripensia Timisoara – CS Mioveni, ora 11:00
Sportul Snagov – UTA Arad, ora 11:00
Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași, ora 16:00
ASA Târgu Mureș -Academica Clinceni, ora 18:00

Clasament
1. AFC Hermannstadt 24
2. Dunărea Călăraşi 19
3. Ripensia Timişoara 17
4. Chindia Târgovişte 17
5. ASA Târgu Mureş 17
6. FC Academica Clinceni 17
7. CS Mioveni 14
8. FC Argeş 14
9. Sportul Snagov 14
10. Politehnica Timişoara 13
11. Pandurii Târgu Jiu 12
12. Dacia Unirea Brăila 11
13. Metaloglobus Bucureşti 11
14. CS Afumaţi 11
15. Olimpia Satu Mare 10
16. UTA Arad 9
17. Ştiinţa Miroslava 7
18. CS Baloteşti 6
19. Luceafărul Oradea 5
20. Foresta Suceava 4