Sclipirea lui Munteanu i-a adus victoria Dunării cu Metaloglobus. Călărăşenii au încheiat turul la un punct în spatele liderului şi pun o întrebare: „Cum de joacă mereu după noi?”. Dunărea Călăraşi a terminat turul Ligii a 2-a pe locul 2 în campionat, o poziţie promovabilă, la un punct de liderul AFC Hermannstadt şi la patru de urmăritoarea Chindia Târgovişte. După ce a reuşit accederea în Liga 1 cu ACS Poli şi Rapid, Dan Alexa e aproape să scrie istorie şi la Călăraşi, cu Dunărea. De când a preluat Alexa echipa, Dunărea a reuşit 16 rezultate consecutive fără înfrângere în campionat, bifând zece victorii legate, 13 în total şi trei egaluri.

În ultima partidă din turul Ligii 2, pe care Dunărea a susţinut-o pe teren propriu, în compania formaţiei Metaloglobus, elevii lui Dan Alexa s-au jucat cu ocaziile. Bucureştenii au avut şi ei şansele lor şi au demonstrat că sunt o nucă, în ciuda poziţiei slabe pe care o ocupă în clasament. Punctele puse în joc au fost cruciale, atât pentru Dunărea Călăraşi, care voia să se ţină la aceeaşi distanţă de Chindia şi chiar să spere la primul loc, cât şi pentru Metaloglobus Bucureşti, care era la doar două puncte de retrogradare.
Dunărea a avut probleme de efectiv înaintea acestui duel. S-a simţit clar absenţa unor fotbalişti de bază, dar s-a văzut şi faptul că echipa are nevoie urgent de întăriri în pauza de iarnă dacă vrea să promoveze. Tânărul Drăghiceanu, Messi Mezu şi Puşcaş au avut câteva ocazii monumentale cu Metaloglobus. Arbitrajul l-a enervat la culme pe Dan Alexa, însă, la finalul meciului, tehnicianul a dat dovadă de fair-play şi nu a comentat unele decizii eronate luate de aceştia pe parcursul partidei.
Finalul a fost unul fericit. Aproape 2.000 de suporteri călărăşeni au venit să-şi susţină formaţia favorită, care nu i-a dezamăgit. A reuşit să se impună graţie reuşitei lui Valentin Munteanu, dar şi inspiraţiei antrenorului Dan Alexa. Tehnicianul l-a trimis în teren pe Munteanu în minutul 62, în locul lui Valentin Alexandru, iar mijlocaşul a marcat unicul gol al jocului în minutul 84, după alte câteva ratări mari la poarta lui Geantă. Înainte, Dunărea a avut şi două goluri anulate la Puşcaş (minutul 39) şi Missi Mezu (minutul 65).

Dan Alexa: „Sunt totuşi curios cum de echipa Sibiului joacă mereu după noi?”

Pentru prima dată în istoria sa, Dunărea Călăraşi a reuşit performanţa unică de a nu pierde pe teren propriu de aproape un an şi, totodată, a terminat turul pe o poziţie promovabilă. Seria poate continua în acest an cel puţin cu un meci, care va avea loc weekendul acesta. Astfel, sâmbătă, 2 decembrie, la ora 12:00, călărăşenii vor juca pe arena „Ion Comşa” împotriva formaţiei Academica Clinceni, cea care a învins Dunărea când era a lui Adrian Iencsi, cu scorul 4 – 1 (0 – 1).
„Am obţinut o victorie importantă pentru noi, în ciuda absenţelor pe care le-am avut. Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate la finalul turului. Ne vom lupta în continuare la promovare. Trebuie să fim în continuare foarte atenţi. Sunt, totuşi, curios cum de echipa Sibiului joacă mereu după noi?”, a spus, la finalul partidei cu Metaloglobus Dan Alexa.
Au evoluat echipele:
Dunărea Călăraşi: Popa – Ţenea, Puşcaş, Gassama, Tomozei – Cristea, Pană – Danciu, Drăghiceanu (Dincă 90′), Mezu (Puşcaşu 81′) – Alexandru (Munteanu 62′)
Rezerve neutilizate: Şerban – Matei, Vasile, Mesquita
Antrenor: Dan Alexa
Metaloglobus Bucureşti: Geantă – Robu, Mitroi, Sava, Ghenovici – Negotei, Asanache, Popa (Răileanu 75′), Vlad (Marian 86′) – Niculae, Bilciurescu
Rezerve neutilizate: Nedelcu – Coman, Iordache, Gherghe, Stângă
Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă
Stadion: „Ion Comşa” (Călăraşi), spectatori: 2.000, arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti), asistenţi: George Marian Fridl (Comăneşti) şi Damian Antal (Bacău). (sursa: afcdunareacalarasi.ro)

Rezultate/etapa a 19-a
Sâmbătă, 25 noiembrie
Ştiinţa Miroslava – Ripensia Timişoara 3 – 0
CS Afumaţi – Academica Clinceni 1 – 0
Olimpia Satu Mare – Chindia Târgovişte 1 – 3
UTA Arad – FC Argeş 0 – 1
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 3 – 3
Foresta Suceava – Luceafărul Oradea 3 – 0
Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti 1 – 0
ASU Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş 3 – 0
AFC Hermannstadt – Sportul Snagov 2 – 0
Duminică, 26 noiembrie
CS Baloteşti – CS Mioveni 0 – 3

Etapa a 20-a
Sâmbătă şi duminică, 2 şi 3 decembrie
Foresta Suceava – Ripensia Timisoara
Ştiinţa Miroslava – ASA Târgu Mureș
Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila
Olimpia Satu Mare – Metaloglobus Bucureşti
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
CS Afumaţi – CS Mioveni
Dunărea Călărași – Academica Clinceni (în direct ora 12:00/Digisport 1)
UTA Arad – Chindia Târgoviște
CS Balotești – AFC Hermannstadt

Clasament/Liga 2

1. AFC Hermannstadt 44 puncte
2. Dunărea Călăraşi 43
3. Chindia Târgovişte 39
4. CS Afumaţi 34
5. ASU Politehnica Timişoara 33
6. FC Academica Clinceni 32
7. ASA Târgu Mureş 31
8. FC Argeş 28
9. CS Mioveni 27
10. Sportul Snagov 26
11. Ripensia Timişoara 21
12. UTA Arad 21
13. Olimpia Satu Mare 20
14. Metaloglobus Bucureşti 19
15. Dacia Unirea Brăila 18
16. Pandurii Târgu Jiu 18
17. Luceafărul Oradea 17
18. CS Baloteşti 17
19. Foresta Suceava 17
20. Ştiinţa Miroslava 16