25 de familii nevoiaşe, din comunele Gurbăneşti şi Mânăstirea, au primit lemne de foc şi alimente, oferite de Fundaţia Telekom România şi Crucea Roşie Română. Această acţiune umanitară a bucurat sufletele bătrânilor singuri şi neputincioşi, dar şi ale copiilor, care au fost încântaţi de dulciurile primite.

 

Fundația Telekom România și Crucea Roșie Română au organizat luni, 28 ianuarie, o acțiune umanitară prin care au oferit ajutoare pentru zeci de familii nevoiașe din județul Călărași. Voluntari de la Fundația Telekom România și Crucea Roșie Română au distribuit în cadrul acestei acțiuni lemne de foc și alimente către mai multe familii cu situații deosebit de precare din comuna Gurbănești, sat Valea Presnei, și din comuna Mânăstirea, sat Coconi, din județul Călărași. Fiecare beneficiar a primit un palet de lemne de foc și 13 kilograme de produse alimentare. Beneficiarii au fost selectați pe baza anchetelor sociale realizate de primăriile locale, iar produsele oferite sunt deosebit de importante pentru aceste persoane, care se confruntă cu o luptă permanentă pentru supraviețuire. În comuna Gurbăneşti, reprezentanţii Fundației Telekom România și cei ai Crucii Roșii Române au fost însoţiţi de către primarul Sandu Manea şi de viceprimarul Ion Roman, iar în comuna Mânăstirea aceştia au fost însoţiţi de primarul Marian Iancu şi de viceprimarul Gheorghe Tudor. Totodată, la acţiunea a participat şi directoarea Fillialei Călăraşi a Crucii Roşii Române, Aura Giurcă, împreună cu doi voluntari.

„A face bine se află în ADN-ul nostru, al celor de la Fundația Telekom, pentru care cazurile speciale reprezintă întotdeauna o prioritate. Încercăm să ajutăm de fiecare dată când ni se solicită sprijinul, iar, prin colaborarea cu Crucea Roșie Română, suntem siguri că ajungem la cei care se află cu adevărat în dificultate”, a declarat Ionela Păunică, directoarea executivă a Fundației Telekom România și expert PR Telekom România.

„Persoanele nevoiașe duc o luptă permanentă cu foamea. În sezonul rece situația acestora devine critică. Fie că vorbim despre bătrâni singuri sau de familii cu mulți copii, aceștia se luptă zi de zi cu frigul. De multe ori temperatura de afară este egală cu temperatura din casele lor. Mulțumim partenerului nostru, Fundația Telekom România, pentru că datorită sprijinului oferit, reușim să ducem căldură și speranță în casele lor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

„Crucea Roşie Călăraşi a fost alături de reprezentanții Crucii Roșii Române, cu o donație de la Telekom România, în comunele Gurbăneşti și Mânăstirea. 25 de familii extrem de sărace au primit lemne de foc și alimente neperisabile care să îi ajute să iasă din iarnă. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în activitatea de distribuție şi ne bucurăm că şi în acest an am reuşit să aducem un strop de fericire oamenilor încercaţi de soartă”, a menţionat Aura Giurcă, directoarea Filialei Călăraşi a Crucii Roşii Române.

În cadrul aceleiași inițiative au primit ajutor și zeci de familii din Buzău, Ialomița și Tulcea. Peste 75 de tone de lemne tăiate și 1,3 tone de alimente de bază au fost distribuite, în total, de voluntarii Fundației Telekom România și ai Crucii Roșii Române.

 

6.600 de voluntari se implică activ în activităţile Crucii Roşii Române

 

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, înfiinţată în 1876, este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţa umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparţial şi neutru. Organizaţia contribuie, prin programele desfăşurate, la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică. Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 721 de subfiliale şi 502 comisii. De asemenea, 6.600 de voluntari se implică activ în acţiunile Crucii Roşii Române.