Primăria Comunei Dragalina a anunțat faptul că furnizarea apei potabile în întreg satul Constantin Brâncoveanu va fi întreruptă în totalitate în perioada 17 – 19 noiembrie. Administrația comunei declară că întreruperea este necesară pentru a se efectua lucrări de igienizare a rețelei de distribuție și pentru remedierea unor indici de calitate a apei.

Operațiunea de igienizare va fi efectuată prin introducerea în conducte a unei cantități mari de clor și dezinfectanți, de aceea este strict interzisă folosirea apei din rețea în această perioadă atât pentru consum uman, cât și pentru animale.

De asemenea, la reluarea furnizării apei pot apărea temporar depășiri ale cantității de clor, motiv pentru care cetățenii sunt sfătuiți de către autorități să o folosească doar în scopuri menajere până la revenirea în parametri.

Nu în ultimul rând, Primăria Dragalina recomandă lăsarea deschisă a robinetelor pentru o perioadă de timp cu scopul de a igieniza conductele din interiorul gospodăriilor, instituția urmând să scutească fiecare gospodărie de la plata unei cantități de doi metri cubi (2.000 de litri) de apă la următoarea factură.