Gabriel Florinel Dumitriu, actual jucător al echipei AHC Dunărea Călăraşi, născut în data de 30 ianuarie 1996, a jucat la Centru Național de Excelență de la Sighişoara, la Ştiința Bacău și CSSM Bacău. Internaţional de juniori şi tineret, în decembrie 2018, Gabriel a debutat la naționala de seniori a României, pentru care are cinci meciuri jucate și două goluri marcate, unul cu Olanda și unul cu Slovacia. Pentru AHC Dunărea Călărași a marcat șase goluri în campionat și cinci goluri în Cupa României. Pivotul de la AHC Dunărea Călărași a răspuns la câteva întrebări pentru www.ahcdunarea.ro.

 

Ai avut un început de sezon reușit. Ai un secret pentru evoluția ta?

G.F.D.: Într-adevăr, a fost un început bun de an pentru mine și pentru echipă, sper să continuăm așa și în a doua parte a campionatului. Nu am un secret anume, doar dorința de a juca cât mai mult și de a-mi face treaba cât mai bine pentru ca la final să ne bucurăm de victorie.

 

Vă aflați pe locul trei în clasamentul Ligii Naționale. Sunteți mulțumit?

G.F.D.: Locul trei în clasament este un loc bun pentru prima jumătate a sezonului, dar consider că până la sfârșitul campionatului mai avem timp să mai urcăm în clasament.

 

Ați avut o serie de șapte victorii în ultimele opt meciuri. Cum vezi următoarele meciuri cu Baia Mare, Constanța și Timișoara.

G.F.D.: Aștept cu nerăbdare următoarele meciuri, vreau să continuăm seria de victorii. Baia Mare, Constanţa şi Timișoara sunt trei echipe puternice și, indiferent de rezultat, o să dăm totul pe teren.

 

Ce înseamnă Dunărea Călărași pentru tine?

G.F.D.: AHC Dunărea Călărași înseamnă pentru mine startul carierei în prima ligă și sunt recunoscător colegilor, antrenorilor și conducerii clubului pentru încrederea acordată.

 

În luna decembrie ai debutat la națională. Cum a fost?

G.F.D.: Mă bucur că am fost convocat la echipa națională de seniori. A însemnat un pas destul de mare pentru mine.

 

Ce mesaj le poți transmite fanilor călărășeni?

G.F.D.: Fanilor călărășeni țin să le transmit mulțumiri pentru că sunt mereu alături de noi și pentru încrederea pe care ne-o dau la fiecare meci. Îi aștept în număr cât mai mare la sală, să ne susțină ca și până acum. Hai Dunărea Călărași! (sursa: www.ahcdunarea.ro)