Canotoarea Gabriela Paraschiv de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori de la Tokyo. Sportiva a adus această medalie României alături de colegele ei din cadrul echipajului feminin la patru vâsle (JW4x): Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu și Cosmina-Maria Podaru.

Excepţional! Încă o medalie românească la Tokyo! Felicitări, fetelor, din toată inima! Ați luptat magnific, ați dat totul pentru culorile României!
Și e doar începutul.
Da, noi românii ne putem declara privilegiaţi ai sorţii, pentru că prin sport continuăm să reuşim să creştem şi să formăm tineri de clasă mondială. Aceşti sportivi, cei care îi pregătesc şi rezultatele lor remarcabile, ne obligă la o reflecţie responsabilă referitoare la contribuţia fiecăruia la această zestre, pe care noi toţi ar trebui să ne gândim cum să o facem mai bogată, dar şi mai preţuită. Cum să facem ca această avuţie să nu fie risipită! Noua medalie, obţinută la un Campionat Mondial de Gabriela Paraschiv ( CSM Călăraşi), Andreea Cireş, Andrada Moroşanu şi Cosmina Podaru, ne încarcă de un puternic sentiment de respect, de mândrie fără margini, dar şi de responsabilitate, dacă reuşim să înţelegem câtă grijă ar trebui să avem pentru ca această avuţie, care ne poziţionează în topul mondial, să nu fie risipită. Deocamdată, putem să ne înclinăm în faţa acestor fete superbe, să le mulţumim pentru dăruirea lor, şi să încercăm să le apreciem şi răsplătim cum se cuvine.
Felicitări, din tot sufletul. Ne înseninaţi viaţa, dragele noastre.
Felicitări antrenorilor sportivelor şi Federaţiei Române de Canotaj. Felicitări antrenorilor Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan, le meritaţi”, a declarat directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă.

Potrivit Federaţiei Române de Canotaj, România ocupă locul patru în clasamentul pe medalii după Germania, China și Italia.