Vineri, 13 decembrie, la Călărași, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei Anuale a Premiilor „10 de Nota 10”, eveniment care este dedicat susținerii și încurajării performanţei şcolare. Tema specială „Excelența premiază Excelența” sub care se va desfășura cea de-a II-a ediție, va reuni personalități și mentori din domeniul culturii, artei și educației, lideri ai comunității, oameni de afaceri şi oameni politici, într-un exercițiu de generozitate menit a încuraja și premia Excelența în educație.

„Acest eveniment propune un exercițiu de generozitate pentru copiii normali ai României, un eveniment prosocial și sustenabil, prin care ne dorim să producem scântei de bunătate și sensibilitate ca oamenilor să li se încălzească sufletul și să facă bine, pentru că paradoxal și splendid, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil, într-o viață de om: să dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe Pământ. Când am început acest proiect Gala Anuală a Premiilor ‘10 de Nota 10’, am plecat de la cea mai simplă întrebare posibilă: Copiii normali oare nu sunt buni pentru noi, pentru a-i promova și recompensa, pentru presă, sau de afişat pe reţelele de socializare? Ei oare nu merită un cadou pentru că au încăpăţânarea să meargă la şcoală şi să înveţe nu bine, ci foarte bine să fie copii eminenţi, să obţină rezultate extraordinare la olimpiade și concursuri, să-şi reprezinte cu onoare şcoala, părinţii, profesorii și comunitatea în care trăiesc, câştigând competiţie după competiţie? De aceea, Gala Anuală a Premiilor ‘10 de Nota 10’ a luat naștere din dorința de a sprijini copiii și tinerii excepționali ai județului Călărași, pentru a promova, susține și stimula excelența în educația formală și non formală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid. Pentru ca tinerii extraordinari și determinați să-și facă un viitor strălucit, ne-am propus să-i încurajăm să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun. România este reprezentată de copiii frumoși și buni, care au nevoie din partea noastră de atenție, de recunoaștere și de încurajare, independent de faptul că provin din familii cu probleme sau cu bunăstare financiară”, spun reprezentanții ONG-ului.

Anul acesta, cu sprijinul financiar al partenerilor, în cadrul Galei vor fi premiați 26 de adolescenți care au atins performanța și excelența în anul școlar 2018 – 2019. Distincțiile acordate în cadrul Galei vor fi înmânate de către invitații speciali ai evenimentului, surpriză menită să evidențieze încă o dată calitatea laureaților călărăşeni.

De asemenea, vor beneficia de recunoașterea publică a valorii calitative și cinci dascăli, chiar dacă mulți am uitat să spunem „Mulțumesc”,  un cuvânt simplu, dar de o valoare inestimabilă pentru dascălul care și-a petrecut o viață întreagă luptând cu neștiința, nepăsarea, mediocritatea și întunericul minții, și ne-au ajutat să deprindem tainele învățăturii și ne-au insuflat dorința cunoașterii.

Laureații Galei Anuale a Premiilor „10 de Nota 10” sunt copiii nu doar cu rezultate școlare excepționale, ci și olimpici sau premianți ai concursurilor naționale și internaționale, cu multiple talente în domenii diferite, elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiului Național „Barbu Știrbei”, ambele licee de top călărășene.

Despre fiecare elev prezent în acest eveniment se pot spune și se vor spune multe cuvinte frumoase și bine-meritate, dar, ei pot fi definiți corect prin talentul, performanța, excelența, și rezultatele lor școlare. Iar implicarea în numeroasele proiecte extrașcolare demonstreazǎ cu prisosințǎ: seriozitate, implicare, cunoaștere, conștientizarea și asumarea responsabilităților lor; și mai mult, fixarea unor noi idealuri. Acum își doresc mai mult pentru că este incredibil de provocator a visa, a-ți fixa idealuri și a le atinge!

Acești elevi și profesori şi-au adus aportul la construirea unei identităţi educaţionale călărășene competitive în mediul şcolar, prin rezultatele excepţionale obţinute la olimpiadele şi concursurile naționale și internaționale școlare, de muzică, sau implicarea în proiecte bazate pe implicare socială și voluntariat.

Este o seară dedicată susținerii și încurajării performanţei şcolare, unul dintre cei mai relevanți indicatori ai unui învăţământ de calitate. Investiţia în educaţie, performanţă şi succes trebuie să rămână o prioritate constantă pentru noi, societatea civilă, lideri ai comunităților, personalități și mentori din domeniul culturii și artei, reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, oameni de afaceri şi oameni politici.

În cadrul Galei Anuale a Premiilor „10 de Nota 10” 2019, ca și la ediția precedentă, va avea loc o „licitație tăcută” a unor lucrări și obiecte de artă oferite de artiști plastici locali și de nivel național. Opere de artă, obiecte handmade și experiențe surpriză, toate vor fi elemente magice care vor contura o seară aparte. De asemenea, pentru că este vorba despre „Excelența premiază Excelența”, am pregătit un program inedit pentru invitaţii noştri, urmând ca pe scena evenimentului să performeze artiști excepționali, „de nota 10”, care vor susține recitaluri, momente unice și emoționante, iar emoția și energia pe care le vom trăi alături de ei, vor crea o atmosferă de neuitat, într-o seară magică. Toţi banii strânşi din „licitaţia tăcută”, cât și fondurile strânse cu ajutorul sponsorilor și partenerilor generoși vor fi folosiți pentru a oferi acestor tineri excepționali un premiu pe măsura valorii lor.

Prin intermediul acestui eveniment vrem să amintim tuturor că lumea ar trebui să știe că în toată nebunia și urâțenia de multe ori care este în jurul nostru, în societatea astea fragmentată și dezorientată, mai există totuși lucruri nu bune, ci extraordinare, realizate de niște oameni extraordinari, care sunt modești, deși stau în spatele unor performanțe uluitoare și minunate totodată. Toți cei prezenți în Gală fac parte dintre acei oameni altruiști, care stau în spatele unor rezultate spectaculoase, care pur și simplu muncesc cu profesionalism și dăruire pentru îndeplinirea obiectivelor lor și a comunității în care trăiesc.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional de Resurse Umane pentru Promovarea și Dezvoltarea Economiei Sociale Sud Muntenia,  în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Primăria Municipiului Călărași, Università degli Studi di Roma „Tor Vergata”, IMAC – Gruppo Ancona, Școala de Valori, LA.C.E – Law Communication Enterprise Italy, 3 EMME, Low Power Smart City, Inforsec, Rivers Lounge, Zeno Birotică & Papetarie, Editura Dharana.

Artiștii care au donat lucrări pentru licitația tăcută din cadrul Galei Anuale a Premiilor „10 de Nota 10” 2019 sunt: profesoara Felicia Huideș, sculptor Alexandu Paraschiv, caricaturist, pictor și grafician – Codrin Mihai Cârdu, eleva Ana Maria Păpurică, artist plastic Otilia Anastase, artist plastic Mihaela Melehat.

Partenerii media ai Galei Anuale a Premiilor „10 de Nota 10” sunt: Kiss FM, Magic FM, Voces Campi, Infomuntenia, Călărași Press, Antena3 Călărași, Observator de Călărași.