Secretarul executiv interimar al Partidului Social Democrat (PSD) Călărași, George Chiriță, este nemulțumit de relația de colaborare dintre executivul Consiliului Județean și consilierii acestei formaţiuni politice pe care acesta o reprezintă.

Chiriță este consilier județean și acestuia nu îi convine faptul că la ședințe apar și alte proiecte de hotărâre pe lângă cele care sunt deja discutate în comisie și din această cauză nu există timp pentru a le analiza. Consilierul județean nu dorește ca aceste proiecte de hotărâre să mai apară peste noapte.

Eu fiind la primul mandat mi s-a părut că avem o colaborare relativ bună, să nu zic foarte bună că suntem opoziția. Asta în condițiile în care aveam niște discuții înainte de ședințe, încercam să ne explicăm fiecare punctul de vedere, chiar dacă ne certam înainte. În ultimul timp, aceste ședințe de lucru au cam lipsit. Noi ne-am ales un consilier județean care să aibă relația directă cu executivul, în persoana domnului Nuțu Marcel, și înainte de comisii și înainte de ședințe.Văd că treaba asta a început să funcționeze, e a doua ședință de când avem un lider de grup efectiv. Să zicem că nu sunt foarte mulțumit de modul de colaborare între executiv și noi, consilierii județeni PSD. Ca să fim mulțumiți, ar trebui să discutăm mai multe înainte, să comunicăm. Când spun că nu sunt mulțumit mă refer la faptul că apar pe ordinea de zi zece puncte, le trecem prin comisie, după care mai apar două – trei  proiecte de hotărâre. Nu e normal, unele dintre ele sunt foarte importante pentru județ și nu avem timp să le analizăm. Nu ar trebui să le analizăm? Poate chiar a fost urgență, dar urgența asta nu a putut să o prevadă înainte? Că e un aparat executiv destul de încărcat la consiliu. Nu prea am mai fi de acord să mai apară proiecte de hotărâre peste noapte și unele dintre ele foarte importante, a declarat George Chiriță.