Gheorghe Crăciun candidează pentru funcția de primar al comunei Perișoru, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Acesta își dorește să reconstruiască localitatea din temelii. Cel care se vrea primar are o mulțime de obiective prin care dorește să modernizeze întreaga comună și să o aducă la standarde europene.

 

Reporter: Domnule Crăciun, sunteți candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Perișoru, din județul Călărași. De ce ați ales să candidați?

Gheorghe Crăciun: Am ales să candidez, deoarece toți cetățenii comunei Perișoru au nevoie de o schimbare în bine. Concetățenii mei s-au săturat de lipsurile existente în comună. Consider că este timpul ca aceștia să vadă că se poate și altfel. Autoritatea locală trebuie să fie în slujba cetățeanului. Nevoile și aspirațiile oamenilor, problemele comunei și soluțiile ce se impun vor fi preocupările mele, dacă voi deveni primar. Un om important de afaceri m-a învățat că succesul, în viața de zi cu zi, se măsoară în totalitatea lucrurilor pe care le începi și finalizezi, fie ele mici sau mari. Așa că mă voi preocupa să îmi duc până la final proiectele pe care le am în plan pentru modernizarea comunei Perișoru. În spatele tuturor lucrurilor bune stau oamenii. Voi face administrație pentru oameni.

Reporter: Cine este omul Gheorghe Crăciun? Povestiți-ne câte ceva despre studii, carieră, familie.  

Gheorghe Crăciun: Sunt căsătorit, am doi copii, sunt familist convins și un om gospodar. Am absolvit Grupul Școlar Agricol Călărași (n.r. Liceul Agricol „Sandu Aldea”), Facultatea de Management a Universității Spiru Haret și Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București. Sunt șef de fermă la S.C. Prima Nova SRL și administrez un PFA, care are drept obiect de activitate cultivarea cerealelor.

Reporter: Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru dezvoltarea comunei Perișoru?

Gheorghe Crăciun: Am foarte multe obiective de realizat. În primul an de mandat, în calitate de primar, vreau să racordez întreaga comună la gaze și canalizare. Voi reabilita și moderniza rețeaua de apă. Neapărat, trebuie să introducem rețeaua de apă potabilă în sistem centralizat. Pe partea de mediu, îmi doresc să organizez sistemul de salubritate și să amenajez o platformă de gunoi de grajd. Totodată, voi dezvolta infrastructura pietonală și voi consolida drumurile comunale. Voi susține educația prin dezvoltarea unor proiecte pentru modernizarea școlii cu aparatură digitală și acces gratuit la internet, prin înființarea unui centru socio-educativ pentru copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, dar și pentru cei care provin din familii monoparentale, și nu numai. De asemenea, voi înființa o grădiniță cu program prelungit și un club al tineretului. În ceea ce privește domeniul sănătății, dacă perișorenii mă vor alege drept primar, aceștia vor avea un centru medical, în cadrul căruia se vor regăsi mai multe specializări. Vreau să înființez, în primărie, un departament de consultanță gratuită, pentru accesarea fondurilor europene. Voi sprijini tinerii întreprinzători și voi atrage investitori în comună. Marea mea dorință este să înființez un parc industrial, care poate fi soluția pentru rezolvarea problemei ce ține de lipsa locurilor de muncă. Voi sprijini agricultorii în vederea reabilitării sistemului de irigații. Dacă voi câștiga alegerile, resursa umană din cadrul primăriei va trebui să fie formată și perfecționată. Pentru siguranța cetățenilor, voi înființa poliția locală și voi implementa un program de sterilizare a câinilor fără stăpân. Totodată, îmi doresc să construiesc o capelă și să introduc rețeaua electrică de iluminat în cimitir.

Alte obiective pe care vreau să le îndeplinesc sunt următoarele: preluarea terenului și atribuirea acestuia către cetățeni, în concesiune; amenajarea unui loc de joacă pentru copii; sprijinirea tinerilor pentru construirea de locuințe; amenajarea unui teren de fotbal.

Profit de ocazie și vreau să le transmit cetățenilor că voi digitaliza primăria și voi lupta pentru transparență în administrația locală, dacă voi câștiga alegerile locale.

Reporter: Despre echipa dumneavoastră, cu care vă prezentați la alegerile locale, ce puteți să ne spuneți?

Gheorghe Crăciun: Vin în fața alegătorilor cu o echipă formată din oameni serioși, muncitori și dornici de a aduce binele în comuna Perișoru. În administrație este nevoie de oameni capabili, așa cum sunt membrii echipei mele, care să lucreze pentru cetățeni și dezvoltarea localității. Eu și echipa mea suntem cei potriviți pentru modernizarea acestei comune!

Reporter: În perioada precampaniei, dar și în zilele acestea de campanie, ați dialogat cu localnicii. Ce vă spun aceștia? Care sunt doleanțele lor?

Gheorghe Crăciun: De fiecare dată când m-am întâlnit cu cetățenii comunei, mi-au spus că sunt nemulțumiți de actuala administrație. Oamenii își doresc schimbarea. S-au săturat de probleme. Au nevoie de apă potabilă, canalizare, gaze, străzi asfaltate, locuri de muncă, servicii de sănătate. Le promit că voi rezolva aceste lucruri. Mă voi lupta pentru ca aceștia să trăiască într-o localitate modernă. De fiecare dată când mă aflu în dialog cu aceștia, îmi dau încredere că pe 27 septembrie 2020 îmi vor acorda votul lor și le mulțumesc, pe această cale.

Reporter: Ce șanse de câștig credeți că aveți în această cursă electorală? Vă este teamă de contracandidații dumneavoastră?

Gheorghe Crăciun: Cred că am șanse foarte mari să câștig această cursă electorală. Spun asta datorită feedback-ului pozitiv pe care îl primesc de la concetățenii mei. Nu îmi este teamă de contracandidații mei. Porgramul meu electoral este unul care se pliază pe nevoile oamenilor, iar eu nu fac doar promisiuni, eu sunt omul faptelor. Sunt convins că voi ieși învingător!

Reporter: Ce mesaj aveți pentru alegători?

Gheorghe Crăciun: Îi rog să iasă la vot în data de 27 septembrie 2020 și să mă susțină. Sunt cel mai potrivit pentru funcția de primar al comunei Perișoru. Voi fi, întotdeauna, în slujba lor, a cetățenilor. Dacă voi ajunge la cârma primăriei, ușa va fi mereu deschisă pentru fiecare dintre aceștia. În mine vor găsi un camarad și un om care se va implica în rezolvarea tuturor problemelor. Sunt pregătit cu proiecte care vor schimba, în bine, viața lor. Locuitorii acestei localități au nevoie de un primar ca mine, un om de echipă, care dorește să modernizeze întreaga comună prin profesionalism. La cârma Primăriei Perișoru este nevoie de un om implicat în problemele comunității. Stimați concetățeni, pe 27 septembrie, votați PMP, votați mărul! Vă invit să pornim împreună pe drumul reconstruirii comunei Perișoru! Dacă voi deveni primarul dumneavoastră, voi aduce comuna la standarde europene! Acum e vremea schimbării, nu mai târziu! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Reporter: Vă mulțumesc pentru interviul acordat!

Comandat de: Partidul Mișcarea Populară – Organizaţia Județeană Călărași

Realizat de: Romerica International SRL

CUI: 21200020