În data de 25 martie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Călărași, a fost decisă acordarea titlului de cetățean de onoare inginerului Ghiorghe Vionea și lui Liviu Gabriel Mușat, director al ADR Sud Muntenia și consilier local.

Ghiorghe Voinea a fost propus pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al Municipiului Călărași de către viceprimarul Nicolae Dragu.

Ghiorghe Voinea s-a născut la data de 24 noiembrie 1941 în satul Găvănești, comuna Săgeata, județul Buzău. A absolvit Facultatea pentru Mașini și Utilaje de Construcții în iunie 1967, apoi a efectuat stagiul militar obligatoriu la Școala de Ofițeri în Rezervă din București, obținând gradul de sublocotenent în rezervă.

În 1973 este numit director al Grupului Școlar de Construcții Călărași, funcție pe care o deține până în decembrie 1975, când Grupul Școlar se mută la Slobozia. Din anul 1976 este cadru didactic la Liceul Industrial nr. 2 din Călărași (actualul Liceu Danubius). În activitatea didactică, desfășurată timp de 23 de ani, a predat pentru toate tipurile de învățământ, de zi și seral.

Din 2013 participă la activitățile desfășurate de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala județul Călărași, iar din anul 2016 a fost ales membru în consiliul director.

Țin să vă mulțumesc pentru votul pozitiv pe care mi l-ați acordat, la limită, și, în aceeași măsură, țin să le mulțumesc și celor care nu m-au votat. Cei care m-au votat nu mi-au cunoscut activitatea. Activitatea pe care am prestat-o pe perioada vieții mele de peste 46 de ani în câmpul muncii, dintre care cu preponderență în Călărași pe durata a 30 de ani neîntrerupți în construcții, în industrie, în învățământ și în educație a fost ilustrată analitic în documentația înaintată către oficialitățile călărășene, documentație care a fost analizată, evaluată și pe baza cărora a fost luată decizia.”, a declarat Ghiorghe Voinea.

Liviu Gabriel Mușat a fost propus pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare tot de către viceprimarul Nicolae Dragu.

Liviu Mușat s-a născut la Călărași, a urmat cursurile școlii primare și generale la Colegiul Carol I, apoi a urmat Liceul Nicolae Bălcescu (actualul Colegiu Național „Barbu Știrbei”). În 1990 a devenit student al Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, pe care o absolvă în 1995. Ulterior a absolvit Școala de Ofițeri de Rezervă de la Lipova, arma Infanterie, în prezent fiind ofițer în rezervă al Armatei Române.

În luna decembrie 1999 își începe activitatea în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Cariera sa profesională cuprinde și: 1995 (iulie-noiembrie) – SC ECAS SRL; noiembrie 1995 – noiembrie 1999 – RENEL Călărași, inginer marketing, șef birou relații publice; din 1 decembrie 1999 și până în prezent – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia – expert (decembrie 1999 – ianuarie 2001), șef departament (ianuarie 2001 – martie 2003), director adjunct (aprilie 2003 – decembrie 2003), director (decembrie 2003 – prezent).

Liviu Mușat este în prezent consilier local al Municipiului Călărași, însă a ocupat această funcție și între anii 2000-2004, iar în perioada 2004-2006 a făcut parte dintre consilierii Consiliului Județean Călărași.

După părerea mea, acest onorant titlu mă va pune și mai mult sub lupa comunității în perioada următoare și mă voi strădui să mă ridic și mai mult la înălțimea acestui onorant titlu. Până acum am mai avut două propuneri la localități din regiunea noastră, dar am spus că dacă nu voi fi în stare să obțin acest onorant titlu în localitatea în care m-am născut, acelea nu sunt deloc edificatoare. Vreau să vă asigur că voi fi un și mai bun fiu al acestui oraș în perioada următoare.”, a declarat Liviu Mușat.