Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 20 aprilie 2021, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, s-a desfășurat acțiunea umanitară de voluntariat „Să dăruim copiilor bucuria Învierii!”/„Un ouț pentr-un bănuț”, ediția a XIII-a.
Evenimentul face parte din calendarul activităților cuprinse în cadrul parteneriatului educațional „Lăsați copiii să vină la mine!” dintre Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Slobozia, reprezentată de directoarea Mihaela Diancof și Protopopiatul Slobozia, reprezentat de părintele protopop Laurențiu Cioranu.
Această activitate a devenit o tradiție pentru cele două instituții. Anul acesta, s-au implicat în acțiunea umanitară și următoarele instituții: Grădinița cu Program Prelungit „Junior” Slobozia; Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” Slobozia; Grădinița cu Program Normal „Pinocchio” Slobozia; Grădinița nr. 46, Sector 1, București; Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 din Constanța; Grădinița cu Program Prelungit/Grădiniței cu Program Normal „Iulia Hașdeu” Câmpina, județul Prahova; Grădinița cu Program Prelungit „Brotăcel” Modelu, județul Călărași; Grădinița cu Program Normal Ceacu – structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Cuza-Vodă, județul Călărași și a Palatului Copiilor.
„Copiii, părinții și doamnele educatoare, ca-n fiecare an, au jertfit răbdare, timp și talent pentru a făuri aceste mici bijuterii, aranjamente de ouă încondeiate, felicitări, utilizând diferite tehnici, dând dovadă de creativitate, originalitate și dăruire. Doamna Giorgica Ezeanu, membru al juriului, împreună cu părintele protopop Laurențiu Cioranu și doamna Clementina Tudor, director al Centrului Cultural ‘Ionel Perlea’, au oferit și premii pentru cele mai reprezentative lucrări, deși a fost foarte dificil. Reprezentanții celor două instituții partenere au adresat, în cuvântul de deschidere, mulțumiri celor care s-au implicat în organizarea acestei acțiuni, care pot fi socotiți, pe bună dreptate, făuritori ai clipelor de lumină pentru cei necăjiți. Scopul evenimentului este strângerea fondurilor necesare pentru ca un număr de 40 de copii din familii aflate în dificultate să-și sporească bucuria Sfintelor Paști în haine noi, conform tradiției. Prin acțiunea organizată astăzi, Dumnezeu ne-a oferit prilejul de a ne împodobi sufletele cu fapta bună a milosteniei care vestește Marele Praznic al Învierii Domnului”, au transmis reprezentanții Protopopiatului Slobozia.