Lucrările la bazinul de înot avansează. Potrivit proiectantului, graficul de lucrări a fost decalat cu doar două săptămâni din cauza condițiilor meteorologice din ultimele luni. Iniţial, constructorul a indicat ca termen de finalizare a lucrărilor luna decembrie a acestui an. Până atunci, în paralel, Primăria Municipiului Călărași lucrează la racordarea utilităților, amenajarea unei parcări exterioare și a unui teren multifuncțional de sport.

Bazinul de înot se construiește în incinta bazei sportive de pe bulevardul Republicii și va avea dimensiunile unui bazin de înot didactic.

În luna august a anului trecut, Primăria Municipiului Călărași a predat, în prezența reprezentanților Companiei Naționale de Investiții (CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiții „Construire bazin de înot didactic în municipiul Călărasi, b-dul Republicii, nr. 2C, județul Călărași” antreprenorului S.C. Construcții Erbașu S.A. București.

În urma demersurilor repetate ale Primăriei Călărași, a fost obținută finanțarea din partea CNI, în cadrul subprogramului „Bazine de înot”, Municipiul Călărași punând la dispoziție terenul în suprafața de 8.127 de metri pătraţi pe perioada realizării investiției. Valoarea estimată a contractului pentru care Compania Națională de Investiții a realizat achiziția publică electronică este de 6.265.984 de lei, fără TVA, perioada de derulare fiind de 48 de luni.

Potrivit memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 840 de metri pătraţi, ea fiind configurată astfel: parter: hol de primire, grupuri sanitare (fete/băieți), vestiare (băieți/fete/instructor), centrală tratare aer, spațiu de depozitare, bazin de compensare, stație filtrare apă, stație de tratare și pompare apă; etaj: hol, plajă și zonă de încălzire, grup sanitar, zonă pentru public și bazinul în suprafață de 312,50 de metri pătraţi.

Primăria Municipiului Călărași va asigura tot sprijinul necesar Companiei Naționale de Investiții pe perioada desfăşurării proiectului.