Preşedintele AGA din cadrul ADI Ecoaqua S.A., Eduard Grama, a susţinut miercuri, 12 septembrie, o conferinţă de presă pentru a prezenta intenţiile şi proiectele ce vor fi implementate în viitor de societate. Acesta a abordat subiecte precum implementarea noului proiect POIM, majorarea preţului la apă, scoaterea pierderilor din facturile călărăşenilor sau prima de 150.000 de lei, pe care urmează să o primească directorul general al Ecoaqua, Cezar Neagu.

„În calitatea mea de preşedinte al AGA Ecoaqua şi ca reprezentat oficial al Consiliului Judeţean îmi doresc realizarea proiectului POIM, un proiect care va fi implementat în 33 de localităţi, un proiect cu o sumă destul de mare de 326 de milioane de euro, un proiect care să ducă la diminuarea costurilor, la eficientizarea calităţii apei. Toate aceste lucruri să fie realizate pentru judeţul Călăraşi, a precizat Grama.

 

Eduard Grama:Ne dorim ca populaţia să nu mai plătească coeficientul de repartiţie al pierderilor de la Ecoaqua”

 

În ceea ce priveşte majorarea preţului la apă potabilă, Grama a spus: „Pot să vă spun că, cel puţin din punctul meu de vedere, pe mandatul meu nu voi fi de acord ca preţul la apă să crească. Din contră, voi avea o analiză cu ceilalţi acţionari şi cu Direcţia Economică de la Ecoaqua pentru ca preţul la apă să fie redus, iar calitatea apei să fie la un nivel superior faţă de celelalte judeţe. Ştim că există probleme în Ialomiţa, Giurgiu sau chiar în Constanţa. Noi avem, în acest moment, o apă de calitate. Am stabilit ca domnul Cezar Neagu să fie evaluat după perioada de un an, conform contractului de mandat. Va fi o analiză foarte strictă pe indicatori. Ne dorim ca populaţia să nu mai plătească coeficientul de repartiţie al pierderilor de la Ecoaqua. Ne dorim ca populaţia să nu mai să nu mai suporte, sub nicio o formă, aceste costuri pe factură”.

 

Profit de 294.000 de lei/primă de 150.000 de lei

 

Preşedintele AGA din cadrul ADI Ecoaqua S.A. afirmă că nu este de acord ca directorul general al societăţii, Cezar Neagu, să primească prima de 150.000 de lei.

„Pentru această primă, la validarea situaţiilor financiare din luna mai s-a constituit un comision cu o sumă de aproximativ 150.000 de lei. Această primă, cel puţin pe mandatul meu, va fi analizată foarte strict, iar validarea ei va fi făcută după o analiză riguroasă. Din punctul meu de vedere, nu cred că există motive să eliberăm această sumă, în acest moment, pentru că, după cum bine ştim, la finele anului trecut, Ecoaqua a înregistrat un profit de 294.000 de lei. Eu, personal, nu sunt de acord cu această primă. În urma analizei făcute, pierderile de apă înregistrate de Ecoaqua sunt de aproximativ 53%”, a adăugat Grama.

Pentru diminuarea pierderilor din reţea se încearcă identificarea surselor de pierdere, apoi remedierea situaţiei.