Un grav accident rutier s-a produs miercuri seara pe DN 21, la Drajna, soldat cu 7 victime, dintre care două persoane decedate, după ce două autoturisme au intrat în coliziune. Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au intervenit la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare şi o autospecială SMURD, pentru a acorda îngrijiri şi pentru a transporta victimele către unități spitalicești. La faţa locului s-au deplasat, de asemenea, 4 echipaje ale Ambulanţei Călăraşi şi echipajele Poliţiei Rutiere.

 

În data de 8 noiembrie 2017, ora 18:00, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 21, pe raza localității Drajna Nouă (între nod A 2 şi municipiul Călăraşi), pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier grav, în care au fost implicate două autovehicule, un microbuz de transport persoane (înmatriculat în Bucureşti) în care se afla staff-ul tehnic al echipei de fotbal Dunărea Călăraşi şi un autoturism marca Logan (înmatriculat în Călăraşi). Staff-ul tehnic al echipei de fotbal Dunărea Călăraşi se întorcea acasă după mediul susţinut la Brăila. Se pare că autoturismul marca Logan a intrat pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu microbuzul. Conform informaţiilor transmise de purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu, în urma accidentului au rezultat şapte victime, trei în autoturism şi patru în microbuz. Astfel, la sosirea echipajelor de intervenţie starea victimelor accidentului era următoarea, în autoturismul marga Logan:  conducător autoturism – Marian M., în vârstă de 54 de ani , prezenta leziuni foarte severe, incompatibile cu viaţa, a fost declarat decedat;  pasager stânga spate în autoturism – Vasilica M., în vârstă de 65 de ani, prezenta traumatisme foarte severe, incompatibile cu viaţa, a fost declarată decedată; pasager dreapta faţă în autoturism – Aurel M., în vârstă de 73 de ani, prezenta traumatism cranio cerebral sever, acesta fiind preluat de o ambulanţă S.A.J. şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Slobozia.

În microbuz în care se afla staff-ul tehnic al echipei de fotbal Dunărea Călăraşi, starea pasagerilor era următoarea: conducător autovehicul – George C., în vârstă de 51 de ani prezenta traumatism cranio cerebral frontal, acesta fiind preluat de o ambulanţă a S.A.J. Călăraşi şi transportat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Călăraşi; pasager în partea din spate a autovehiculului – Ion F., în vârstă de 39 de ani, conştient, prezenta suspiciune de fractură la nivelul membrului inferior stâng, acesta fiind preluat de o ambulanţă a S.A.J. Călăraşi şi transportat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Călăraşi; pasager în partea din spate a autovehiculului – Alexandru M., în vârstă de 49 de ani prezenta un traumatism canio cerebral sever, a fost preluat de o ambulanţă a S.A.J. Călăraşi şi transportat la Spitalul Floreasca din Capitală; pasager în partea din spate a autovehiculului, Nicolae I., în  vârstă de 66 de ani, conştient, acuza dureri acute în zona toracelui posterior, prezentând escoriaţii  la nivelul feţei şi membrelor, acesta a fost preluat de SMURD Dragalina şi transportat la U.P.U. Călăraşi. Pentru a se interesa de starea victimelor, la Spitalul Judeţean de primiri Urgenţă s-a deplasat primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu. Din cauza accidentului circulaţia rutieră  pe respectivul tronson de drum al DN 21 a fost întreruptă în intervalul orar 18.00 – 20.30.