Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași a anunțat lansarea proiectului „Green Tourism Products” (cod eMS – ROBG 291), finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 2 „A green region” („O regiune verde”). „Green Tourism Products” este un proiect realizat în parteneriat de Asociația Club Sportiv ACTIS Călărași, în calitate de lider de proiect, împreună cu Asociația ARETE – SPORT din Vidin și Asociația pentru Îmbunătățirea Relațiilor Interumane (AIRI) „Harald Gormsson” din Mavrodin, în calitate de parteneri.

 

Contractul de finanțare a fost semnat în vara anului 2018 și are o perioadă de derulare de 18 luni, până în luna ianuarie 2020. Valoarea totală a acestuia este de 498.884,65 de euro, din care 424.051,94 de euro reprezintă valoarea contribuției Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. În cadrul proiectului „Green Tourism Products” au fost dezvoltate, pentru iubitorii de natură și mișcare în aer liber, produse turistice inedite, prin evenimente de drumeții și de alergare în zona siturilor naturale și culturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

 

Zece acțiuni pilot în zona eligibilă a programului

 

În total vor fi organizate zece acțiuni pilot în zona eligibilă a programului, utilizând echipamentele sportive achiziționate, pentru a promova noile produse turistice: şase expediții experimentale de drumeții (trei zile/fiecare), din care trei în România și trei în Bulgaria, pe malul Dunării, la care sunt așteptate să participe minimum 20 de persoane/expediție; patru trasee de alergare experimentale (două trasee în România și două în Bulgaria), la care sunt așteptate să participe minimum 100 de persoane/traseu.

Prin aceste activități, care combină ecoturismul cu turismul sportiv, se doreşte promovarea zonelor mai puțin cunoscute, care, prin natura lor extrem de bogată și variată, au o valoare inestimabilă.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de publicul larg interesat să ia parte la drumeții și ture de alergare în inima naturii, de la sportivi amatori la sportivi de performanță, familii,  grupuri de prieteni sau colegi aventurieri etc., practic oricine dorește să participe la activități în aer liber, combinate cu un mod de viață sănătos.

Așadar, persoanele care iubesc natura și vor să iasă la o drumeție sau o alergare, să descopere locuri de o frumusețe aparte, aflate în zona transfrontalieră româno-bulgară, sunt așteptate cu drag să ia parte la aventura Green Tour Pro, alături de familie și prieteni dragi, unde au ocazia să facă mișcare, să se bucure de natură și să întâlnească oameni noi.

Persoanele pot afla mai multe detalii despre proiect contactând liderul de proiect la adresa de e-mail: office@actisclub.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact Daniel Bănăţeanu, manager de proiect.