Grupul „Flores Campi” al Centrului Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași a ajuns la vârsta majoratului. Acesta a împlinit 18 ani de activitate neîntreruptă.

Pentru a marca acest moment, CJCC a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un program minunat. Acesta a cuprins un workshop, proiecţia filmului muzical pentru copii „Pădurea albastră”, în care au evoluat şi câţiva membri ai grupului. Momentul aniversar s-a încheiat cu o întâlnire muzicală cu surprize, la care au luat parte în recital Ileana Șipoteanu și Ionuț Dulgheriu.

Grupul „Flores Campi” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a fost înființat în anul 2000, la inițiativa profesorului Sorin Danciu și cu susținerea  regretatului compozitor Dumitru Lupu. Încă din primul an de activitate, membrii grupului au poziționat Călărașiul pe harta muzicală națională prin prestația excepțională a tinerilor interpreți în cadrul concursurilor naționale și internaționale de gen, în emisiunile radio și tv, în rolurile deținute în filmele muzicale pentru copii, dar și în cadrul diferitelor evenimente culturale. Evenimentul a fost prezentat de Ionuț Dulgheriu și Denisa Pârvu. Intrarea a fost liberă.