În perioada 7 – 16 iulie 2017, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța s-a desfășurat cea de-a XVII-ea ediție a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”.
Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a fost reprezentat în finala acestui festival de copii (unii aflați la debut, alții cu experiență) care fac parte din Grupul „Flores Campi”, coordonat de Alexandrina Boranda.
La festival au participat următorii artişti călărăşeni: Veronica Neagu, Irina Vlăsceanu, Lucian Dumitroiu, Miruna Grigore, Denisa Ilie, Luminița Samoilă şi Bianca Valentina Fasole. “Felicitări copiilor pentru evoluția avută la festival, coordonatorului care îi îndrumă și le dorim mult succes la viitoarele ediții”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Județean de Cultură și Creație Călăraşi, remis redacţiei noastre.
Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” este o manifestare artistică de nivel naţional. Obiectivul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie promovarea creaţiei şi artei interpretative, la un înalt nivel artistic, a muzicii uşoare româneşti, care se adresează copiilor şi tinerei generaţii. De asemenea, este o formă de educaţie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi a bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen.
În festival sunt acceptate numai melodii româneşti, interpretate în limba română ori în cea a minoritaţilor naţionale, conform Constituţiei României.