Primele trei etape din noul sezon al Ligii Zimbrilor se vor desfășura în sistem de turneu între 15 și 17 septembrie, iar AHC Dunărea Călărași se va întâlni cu HC Buzău, CSM Bacău și o echipă nou promovată al cărei nume încă nu a fost decis.

Gabriel Armanu, antrenorul principal al echipei, a declarat pentru site-ul ahcdunarea.ro: „Am revenit cu bine după perioada de inactivitate de 14 zile și ușor, ușor atingem pragul pregătirilor așa cum ne-am propus. Noi ne desfășurăm activitatea normal. Cu răbdare și bun simț se rezolvă toate. Echipa e înscrisă în campionat, ne antrenăm în condițiile impuse de autorități și așteptăm o dată precisă pentru startul de campionat. Ducem lipsa jocurilor amicale și ale întâlnirilor cu suporterii noștri, dar și ale întâlnirilor cu micii handbaliști călărășeni de la Școala de handbal AHC Dunărea Călărași. În privința noilor transferați, despre Alexios Karimpov putem spune că este deja integrat în lot după o săptămână de antrenamente la Călărași, săptămâna aceasta sosește și Amin Yousefinezhad, în timp ce Aleksey Ganchev și Artsem Padasinau mai întârzie câteva zile, fiind condiționați de evoluția pandemiei”.

Ultimul meci al echipei călărășene a fost disputat în data de 12 martie 2020, fără spectatori. Jucătorii vor intra în carantină timp de 14 zile înainte de începutul meciurilor, iar primele trei partide din noul sezon vor fi jucate în sistem de turneu, la Sfântu Gheorghe.

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat amânarea etapelor 1, 2 și 3 din Liga Zimbrilor, care ar fi trebuit să fie jucate pe 19, 22 și 29 august, până pe 15, 16 și 17 septembrie. În funcție de eventualele modificări în calendarul cupelor europene, ce vor fi anunțate de EHF pe 3 septembrie, va fi stabilit și restul calendarului competițional.  Federaţia Română de Handbal a stabilit sancţiuni uriaşe pentru cluburile care nu respectă regulile anti-COVID-19. Astfel, cluburile vor fi obligate să plătească amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei în cazul în care nu sunt respectate regulile COVID-19, de la cele elementare (dezinfectare, purtarea măştii) până la cazurile pozitive din echipă. De asemenea, dacă o echipă are trei cazuri COVID-19 şi meciul nu se poate disputa din această cauză, formaţia în cauză va pierde cu 0 – 10 meciul, iar la două astfel de abateri aceasta poate fi exclusă din campionat.

Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe, unde se vor disputa primele meciuri din sezonul 2020 – 2021 are o capacitate de 3.000 de locuri, sală de antrenament și permite desfășurarea atât a jocurilor de hochei, cât și a celor care necesită parchet ca suprafață de joc.

Echipa pe care AHC Dunărea Călărași o va întâlni în cea de-a treia etapă este câștigătoarea turneului de promovare, la care vor participa CSU Suceava, CSM Botoșani și CSM Alexandria. Meciurile dintre acestea se vor disputa între 11 și 13 septembrie.