După ce, în urmă cu două luni, Consiliul Local al Municipiului Călărași a votat intrarea în faliment a Asociației Handbal Club Dunărea Călărași 2014, în data de 27 aprilie 2021 a fost votată asocierea dintre Municipiul Călărași, județul Călărași și Serviciul Public Pavaje și Spații Verzi pentru înființarea Asociației de Handbal a Municipiului Călărași 2021.

Primarul Marius Dulce a explicat, în numeroase rânduri, faptul că vechea echipă acumulase datorii destul de mari atât la jucători, cât și la stat, datorii pe care municipiul nu le putea plăti. Acesta a declarat că a încercat să ceară insolvența cu reorganizare, însă acest lucru nu a fost posibil din punct de vedere juridic. Astfel rămânând în picioare doar opțiunea falimentului.

Însă pentru a avea echipă de handbal la Călărași, a fost înființată Asociația de Handbal a Municipiului Călărași 2021, care își va începe parcursul din liga secundă, având la dispoziție un buget de circa 2.500.000 de lei.

„Mergem pe aceeași formulă cu antrenorul care este la club. Dânsul a făcut un plan de management. Deja am început să discutăm cu copiii noștri care joacă prin țară ca să diminuăm cheltuielile, vom încerca să aducem toți călărășenii acasă”, a declarat Marius Dulce.